Top týdne 20 (Nejočekávanější knihy roku 2012)

by - července 16, 2012

Toto meme pořádá Luu. Meme se zveřejňuje každé pondělí a bude to vždy seznam (obsahující 10 bodů) na dané téma.
No uznávám, že s tímhle tématem jsem přišla docela pozdě, ale co se dá dělat? Pojmu ho stejně a sestavím žebříček kniha, na které se opravdu těším nebo jsem se těšila. 

1. Veronica Roth a její Divergence
přečteno - recenze

Kniha, na kterou jsou pouze pochvalné názory a která vás dokáže učarovat svou obálkou. Ano, na tuhle knihu jsem se opravdu těšila a musím říct, že ji už mám přečtenou a jsem z toho jako zbytek světa naprosto unesená. Rozhodně doporučuji!






2. Goliáš od Scotta Westerfelda
vyšlo

Ano, třetí a závěrečný díl série Leviatan z pera tohoto geniálního spisovatele. Přestože jsem se na tuto knihu opravdu těšila, ještě jsem se k ní bohužel nedostala, ale moje očekávání jsou veliká. Z předchozích dvou dílů (Leviatan, Behemót) jsem byla naprosto nadšená a těším se na to velké finále.

3. Loď mezi hvězdami od Beth Revis
vyjde

Kniha, kterou sice už mám doma v angličtině, ale jelikož jsem se dozvěděla, že vyjde v češtině, ještě jsem se k ní nedostala. Je to kniha, na kterou jsou taktéž pochvalné recenze a já se těším, až se do ní budu moct pustit. Také je tu ta skutečnost, že naše obálka je ta krásná originální.





4. Kevin Hearne a jeho Prohnaný
vyšlo

Tuhle knihu jsem měla hodně dlouho v merku a přes dlouhé rozhodování, jestli se do toho mám pustit nebo ne jsem se dočkala odpovědi v podobě českého překladu. Hodně se těším, až knihu budu mít v rukou, protože mi přijde, že je to něco úplně jiného než jsem doposud četla. 





5. Clementine od Cherie Priest
vyšlo

Druhý díl ke knize Zemětřas ze série Mechanické století. Je to pokračovaní knihy, která mi opravdu vyrazila dech a kterou jsem si opravdu užila. Doufám, že se autorka rozhodla pokračovat ve stejném duchu a snad si knihu užiju. Bohužel, když jsem si pro ni šla do knihkupectví, bylo mi řečeno, že ji nemají a tudíž jsem se do ní nemohla pustit.




6. Železný král
od Julie Kagawy

vyšlo

S vílími knihami nějak nemám zkušenosti, takže ani nevím, co vlastně říct. Snad jen to, že jsem na knihu zvědavá, protože jsem četla takové rozporné názory, takže zatím ani moc nevím, co si o tom vlastně myslet. No nechám se překvapit.





7. Dokonalý pár od Ally Condie
vyšlo, právě čtu

Dokonalý pár jsem zhruba před rokem rozečetla v angličtině a byla jsem z toho taková nesvá. Pak jsem zhruba v polovině přestala se čtení, protože mě to moc nebavilo a navíc se začaly objevovat zprávy o českém překladě. Když kniha vyšla, hned jsem si ji šla koupit a momentálně ji právě čtu a musím říct, že zatím se mi docela líbí. Je to takové trochu oddechové a překlad vážně povedený. 



8.
Rachel Hawkins s 
Démon z Hex Hall
vyjde

Pokračování čarodějnické série (první díl se jmenuje Čarodějnice z Hex Hall) vychází už za nedlouho a moc se na knihu těším. První díl se mi opravdu líbil, přestože to je jen taková tenoučká a oddechová knížka. Jsem moc zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet.





9. Štvanice od Patricie Briggs
vyšlo

Knihy od Patricie miluju. Je jednou z mých oblíbených spisovatelek a její sérii o Mercy Thompsonové doslova žeru. Je tedy jasné, že si chci přečíst i její další sérii, kterou se rozhodli vydávat u nás. Bohužel jsem se k ní ještě nedostala (ano, seznam knih, ke kterým jsem se ještě nedostala je velmi dlouhý), ale moc se na ni těším.




10. Patricie Briggs a Říční znamení
přečteno - recenze

Ano, Patricia podruhé. Říční znamení je zatím poslední knihou ze série o Mercedes Thompsonové a já jen doufám, že budou další knihy následovat. Tuhle sérii miluju a vážně bych byla vděčná za další díly. Tuhle knihu jsem četla okamžitě, co jsem ji měla doma a nadchla mě.





Na jaké knihy jste se letos těšili vy?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Ve většině případů souhlas :)) Uvažuju, jestli si koupit Dokonalá pár a nebo ne. Zdá se mi to jako poměrně velká romantika, ale na druhou stranu jsou na to dobré ohlasy. Ještě se budu muset nějak rozmyslet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonalý pár se sice jako romantika opravdu tváří, ale když to čtu, ani se mi to takové nezdá. Je pravda, že Cassia má občas myšlenky toho rázu, ale zas tolik vyloženě romantických scén se tam neodehrává. :) Já jsem krátce za polovinou a musím říct, že se mi to zatím opravdu líbí. :)

      Vymazat