Potřeštěné letní kniho-dumání (4)

by - července 22, 2012

Projekt originálně pocházející od Syki, ale momentálně pod taktovkou VeEee. Cílem je každý týden sestavit žebříček 5 knih na dané téma. A pro dnes zadání zní:

Knihy, které si k táboráku rozhodně nevezmu
Noc jako dělaná pro správný táborák se špekáčky napíchnutými na dostatečně dlouhých a silných klaccích, kytarou v ruce a líbivou trampskou melodií na rtech. Ale vy stejně nedokážete přestat přemýšlet nad tím, co jste ještě před chvilkou četli a od čeho jste se nemohli odtrhnout. Jenže vy si tu knihu k táboráku prostě nevezmete. Kdo ví, co by se s ní pak stalo. Sestavte seznam 5 knih, které byste si k táboráku rozhodně nevzali, protože nechcete riskovat jejich újmu a napište, proč jste si vybrali právě je.

The Host (The Host, #1)
1. Hostitel od Stephenie Meyer
přečteno - recenze

Kniha, kterou miluji a nedám na ni dopustit. Hositele jsem četla hodně krát a rozhodně se k němu hodně ráda vrátím. Právě proto bych si ho nikdy nevzala k táboráku, protože s mým štěstím by tam kniha rozhodně spadla a spálila se na troud. Ne, to tedy riskovat nebudu.




2. série Nástroje smrti od Cassandy Clare
přečteno - recenze na Město z kostí, Město z popela, Město ze skla

Tuhle sérii miluju. Opravdu se mi líbí, jak Cassandra píše a navíc má tak skvělé obálky (i když je pravdou, že ta česká by tam putovat klidně mohla bez větší újmy na mé duši), že bych byla hodně smutná, kdyby se s knihami něco stalo. Takže tohle k táboráku rozhodně nepoputuje.



3. Divergence
od Veronicy Roth

přečteno - recenze

Musím k této knize vůbec něco říkat? Zamilovala jsem si ji. Zamilovala jsem si příběh, postavy, obálku, celý svět... Ano, o tuhle knihu bych rozhodně nechtěla přijít.






4. série o Mercedes Thompson od Patricie Briggs
přečteno

Další série, kterou mám moc ráda. Mercy je skvělá hrdinka a Patricia taky skvěle vymyslela celý svět. Taky jsem si moc oblíbila spoustu postav a rozhodně bych nestála o to, aby mi knihy shořely. A už vůbec je ty liché, kde je Stefan. 



The Summer I Turned Pretty (Summer, #1)
5. série Summer od Jenny Han
přečteno - recenze


Skvělá contemporary série. Bylo to jedno z mých prvních anglických čtení a opravdu jsem si to užila. Navíc je to ideální čtení na léto a ty obálky... V ohni by těch knih bylo škoda.

You May Also Like

1 komentářů