Rychlo-Recenze: One

by - listopadu 09, 2017


Někdy na konci jara jsem měla takové básnické období. Hodně jsem četla básničky, protože jsem to brala jako takovou jednohubku a zároveň mi pomáhaly vyrovnávat se s věcmi, co jsem v tu danou dobu řešila. Po Milk & Honey, Princess Saves Herself in This One s a pár dalších se mi do ruky dostala One.

We are literally joined
at the hip- 
united in blood and bone.

Příběh o siamských dvojčatech, vyprávěný ve verších s neuvěřitelnou něhou a zároveň důrazem. Příběh o dvou neuvěřitelně silných osobnostech v jednom těle. Příběh o neuvěřitelné vůli k životu, příběh o síle a přátelství, o lásce a poznávání sebe sama. O sebeobětování a o naději.

One mi několikrát zlomilo srdce a zapsalo se mi do duše jako jeden z nejsilnějších příběhů, jaké jsem kdy četla. One netlačí na pilu, nechce vám předat nějaký srdceryvný příběh, kde by smutek a neštěstí tekly proudem hned z prvních stránek. Ne, Ona vyčkává, vypráví příběh o obyčejně neobyčejném životě. Vypráví o běžném životě, o tom, jak dívky žijí, co dělají a jak to dělají. Popisuje, jak poznávají svět, jak si najdou první kamarády a jak se snaží zažívat věci, které normální lidé berou jako samozřejmost.

One je jedinečný a nádherný příběh. Pokud jste někdy váhali, jestli se do knihy pustit, nebo vás dokonce odrazovala forma, jakou je podaná, určitě si to ještě promyslete. Vezměte ji do ruky, pohodlně se usaďte, přibalte si krabici kapesníčků a ponořte se do tohoto neuvěřitelného příběhu.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Zbožňuju tyhle knihy ve verších... teď naposledy jsem četla Sold od Patricie McCormick, pokud jsi nečetla, tak určitě doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sold mám hrozně dlouho v to-read a pořád se k tomu nemůžu dokopadt. :) A popravdě jsem ani netušila, že to je ve verších :D

      Vymazat