Recenze: S tebou už nikdy

by - prosince 18, 2014


S tebou už nikdyAutor: Alexandra Potter
Originální název: You're the one who a I don't want
Žánr: adult
Anotace: Představte si, že byste našla toho pravého... a pak zjistila, že se ho nemůžete zbavit? Když Lucy v osmnácti potká Nata, je to láska na první pohled. Lucy má jasno: on je ten pravý. V opojení první lásky se ti dva při západu slunce políbí pod benátským Mostem vzdechů a - jak praví legenda - jsou navždy nerozlučně spjati.

Avšak o deset let později už jeden o druhém skoro neví. Tedy až do té doby, než je osud znovu svede dohromady. Znovu. A znovu. A zase. Už se to nezdá být tak báječné jako tenkrát v Benátkách, ale pokud Nate není ten pravý, proč je tak zatraceně těžké se s ním rozejít?

Romantický příběh plný humoru o tom, jak to vypadá, když se dívčí sen o nalezení toho pravého splní do puntíku.

Nakladatel: Kristián
Vydání u nás: červen 2013
Vydání v originále: 1. 1. 2010
Hodnocení: 3.49  při 2 791 hodnoceních (goodreads)

Můj názor:
Lucy je bláznivě zamilovaná do Natea, stejně jako on do ní. A tak se rozhodnou políbit pod slavným benátským Mostem vzdechů. Podle legendy prý pak budou spolu navždy spojení. A Lucy v to opravdu doufala, nicméně po návratu domů jim nezbývalo nic jiného než si psát a volat. A to jim vydrželo rok. Než jí Nate zavolal, že se oženil s jinou. O deset let později je ale osud svede zpátky dohromady. Nate se rozvádí a Lucy se přes jejich vztah nikdy tak úplně dostala. A tak se rozhodnou to zkusit ještě jednou. Jenomže deset let je dlouhá doba a hodně se toho změnilo. A co víc, oba dva se změnili - především Nate. Nakonec tedy zjišťují, že by se spolu měli pro své vlastní dobro rozejít. Což se ale nakonec ukáže jako mnohem těžší, než oba dva čekali - a za všechno může jeden zpropadený benátský most.

S Alexandrou Potter nemám žádné zkušenosti, celkově jsem to tomuto žánru tak nějak vyhýbala. Ale v knihách se stále snažím dávat šanci něčemu novému, protože doufám, že objevím něco, co se mi bude opravdu líbit. Knihy od této autorky ale asi nebudou úplně to pravé. Každopádně se jedná o opravdu jednoduchou a odpočinkovou četbu. Vyprávěcí styl je velice příjemný a přestože je kniha velmi předvídatelná, dokážete u ní vydržet až do konce, přestože nějaké pasáže jsou opravdu nudné.

New YorkVelké plus patří za postavy. Lucy je příjemná hrdinka, která mi nijak nepila krev (což je u mě poměrně výjimečné) a i Nate měl něco do sebe. Je ale pravda, že některé vedlejší postavy jsem si oblíbila mnohem víc, než ty hlavní. Je jenom škoda, že některé nedostaly tolik prostoru, protože měly veliký potenciál, aby udělaly příběh o něco lepší.

Osobně se mi z celé knihy nejvíce líbil prolog. Atmosféra Benátek byla mnohem lepší než New York, o kterém jsem toho přečetla už docela dost. Na celé knize ale bylo velice milé prokládání příběhu magickými prvky. Ať už benátskou legendou nebo Robyninou nástěnkou přání.

Od knihy jsem toho moc nečekala a ani moc nedostala. Jak tak na to koukám, ani toho nemám moc, co bych o ní dokázala říct. Je to příjemná četba, která se mi opravdu hodila právě jako odpočinek o učebnic a filozofických textů, které musím pročítat do školy.

S tebou už nikdy hodnotím třemi hvězdičkami. Je to kniha, která vás neposadí na zadek svou originalitou ani napětím. Na druhou stranu vám může pomoct k odreagování a udržení si vlastního duševního zdraví před zkouškami.
Mnohokrát děkuji nakladatelství Kristian za poskytnutí recenzního výtisku!  

You May Also Like

2 komentářů

  1. Nápad znie dobre a ako píšeš, oddychovka to bude určite fajn.:) Ale zase až tak veľmi romantické knihy neobľubujem...:D Ktovie, trebárs si ju raz prečítam.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No upřímně, tohle byla zkouška ze zvědavosti a po téhle autorce už stejně nikdy nesáhnu :D

      Vymazat