Mé knižní série (3)

by - srpna 22, 2013

Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, a odpovědět na pár otázek. A pro dnešní den je to jedna série, která není špatná, ale v hodně ohledech mě dost naštvala:

Smečka - Andrea Cremer
~ Vzpoura ~ recenze | goodreads | nakladatelství | trailer
~ Oběť ~ recenze | goodreads | nakladatelství | trailer

1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Tahle série si mě našla sama. Jeden čas byly nějaké akce od Knižního klubu a tuhle knihu dávali zadarmo k nákupu. Věděla jsem u této knize sice ještě dřív, ale úplně jsem vypustila její existenci a našla si k ní cestu až takhle.

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Dva a do toho třetího se mi vůbec nechce. Kdo četl, asi ví. Jednoduše jsem se dozvěděla nemilé věci, co se v posledním díle stanou a stejně jako většina událostí v téhle sérii mi to půjde proti srsti. Kousek jsem posledního dílu sice už přečetla, a přestože to nebylo tak hrozné, prostě se tomu pořád vyhýbám jak čert kříži. Nicméně, když si vezmu svůj boj proti nedočteným sériím... No, asi se do toho někdy pustit budu muset.

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Není špatná. A svým způsobem jí mám ráda, ale... Cremerová dokázala uspořádat události přesně tak, aby se mi to nelíbilo, takže to trochu podkopává můj názor. Každopádně, celý svět je skvěle vymyšlený a to do všemožných detailů. Kdyby se jenom postavy chovaly alespoň trochu tak, aby se mi to líbilo, bylo by to mnohonásobně lepší. (Ono to tak teď možná nevypadá, ale oba díly jsem hodnotila čtyřmi hvězdičkami). 
4. Který díl z celé série máš nejraději?
První. Běh událostí mi ještě tolik nelezl na nervy a já měla pramalou představu o tom, že se to takhle zkazí. Druhý díl ale taky nebyl k zahození, protože svět Hledačů se mi dost zamlouval, ale nepopsatelně to kazilo chování Shaye a Cally.

5. Jaká je voje oblíbená postava, proč?
Ren a někteří z Hledačů, na jejich jména si už nevzpomenu.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Shaye. Tohle je typický příklad knihy, kdy se fanoušci rozdělí na Team Ren a Team Shay. Shay mi nejdřív moc nevadil, ale jak jsem se dostávala dál do knihy, tak jsem ho z obyčejného "nemám ráda" začala doslova nenávidět. Mezi první a druhým dílem prošel neskutečnou změnou k horšímu, a tak se trochu bojím toho, co se s ním stane v posledním díle. 

7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
První a druhá obálka jsou stejné jako originální, ještě předtím, než se udělali nové verze. Naštěstí se Knižní klub rozhodl udělat poslední obálku po svém a tak, aby ladila k ostatním. Tyhle všechny obálky hodnotím jako opravdu povedené, ale musím uznat, že se mi líbí i ty nové originální verze. Zdají se mi o něco originálnější a propracovanější než ty původní, takže bych mohla říct, že sem mi líbí víc ty originální. 
8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Asi obálka prvního dílu. Jak ta naše, tak ta originální. Je to asi hodně právě kvůli té fialové barvě.

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Skleníková scéna, ze které mám ještě teď špatné sny. Dobře, tak zlé to nebylo, ale byla to snad jediná scéna, která mi opravdu utkvěla v paměti. Ani moc nevím proč, asi protože jsem v té chvíli ztratila všechny iluze na konec podle toho, jak jsem si to představovala.

You May Also Like

10 komentářů

  1. Na tuto sérii koukám už dlouho, ale pořád jsem si ji nepořídila. A myslím, že bych měla.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím jsem četla jenom jedničku:)

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem první a druhý díl, toho třetího se upřímně děsím a vůbec se mi do něho nechce. :D První ještě docela ušel, ale v tom druhém mi přišly některé postavy neuvěřitelně pitomé a celkově mě to moc nebavilo. Těžko říct, jestli se k tomu třetímu někdy dokopu, no. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuto sérii bych si chtěla přečíst :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já to četla. A jsem trošku znechucena koncem. Možná trošku víc. První díl je zaručeně nejlepší, protože tam člověk může alespoň doufat :oD

    OdpovědětVymazat
  6. Sériu som čítala. Prvý diel sa mi tiež páčil najviac a potom to šlo dolu vodou, proste to čo s tým autorka zrobila, Shay, niektoré udalosti... Sklamanie úplné.:P

    OdpovědětVymazat