Recenze: Crescendo

by - května 28, 2011



Autor: Becca Fitzpatrick
Série: Hush, Hush
Díl: druhý
Originální název: Crescendo

Žánr: YA, andělé

Anotace: Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou.

Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství.

Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.

Nakladatel: Egmont
Vydání USA: 14. 10. 2010
Vydání u nás: 15. 2. 2011
Hodnocení: 81 % (cbdb),  83 % (goodreads)


Můj názor: 4,5/5
(může obsahuje spoilery)
Nora si myslí, že má všechno, co by mít mohla. Skvělou kamarádku, kluka, kterého miluje, a k tomu všemu ještě anděla strážného. No není to pohádka? Odpověď je jednoduchá - ne není. Pod tím vším dokonalým se Nora bojí, že ji Patch nemiluje a když se dozví o nebezpečí, který by ho díky jejich vztahu dokázal dostat do pekla, rozejde se s ním.

Nora je zničená a už vůbec jí nepomáhá to, že se Patch začne motat okolo její hlavní sokyně Marcie a Vee se dá dohromady s jeho nejlepším přítelem Rixonem. A aby toho nebylo na Noru málo, začne vídat svého otce.

Ještě předtím se ale do města vrátí Nořin starý kamarád Scott, na kterém je něco šíleně znepokojivého, ale Nora se s ním stýká, protože přitahuje nebezpečí a tím pádem i Patche, protože je její strážný anděl - počkat, to pouze bývalo. Na Nořino přání Patche přeřadili jinam - k Marcie.

Noru to ničí ještě víc a když se dozví o Černé ruce, okolo které všechny informace které ví směřují k Patchovi a k tajné společnosti ocejchovaných nefilů, bojí se o svůj život - právem, protože někdo blízký se ji snaží zabít.
~
To, co jsem napsala předtím je spíš jen takový slabý odvar toho, co se v té knize dělo. Patche jsem si oblíbila už v prvním díle, ale většinu druhého dílu mi nezbývalo nic jiného, než si opakovat, jaký je to idiot. Ale, dá se snad někdo, jako je Patch, nenávidět?

Na této sérii miluju jednu věc - celou dobu se něco děle, ale zbývá mám posledních 50 stran knihy a vy stále nic nevíte! Otazníky stále přibývají a přibývají, až ji je tolik, že si je člověk ani nemůže zapamatovat a nejednou je velké finále, kde se všechno vyřeší. A nevyřeší se to jenom tak nějakým způsobem, ale krásně promyšleně.

Ale zpátky ke knize. Některé části byly na můj vkus až příliš utahané, až mě to občas přestávalo bavit. Z hloupoučké Vee se stala velice vtipná Vee - také jsem od ní tak trochu okopírovala jeden telefonát, když jsem psala sloh na češtinu -, a z Patche zase pan ublížený, i když se to snažil hodně dobře skrývat. Marcie se v jistých situacích zdála o mnoho snesitelnější než ve skutečnosti je a nejvíc mě dostala, když zmlátila Noru.

Přesto dávám jen 9 bodů, protože ten poslední si schovávám na poslední díl. :)

P.S: Jestli ještě někdo nezačal s touto sérií, tak určitě začněte. 

You May Also Like

4 komentářů

  1. Ahoj,já myslím že 9 hvězdiček je tam akorát přesně si vystihla co bych tak asi řekla já o knize a strašně se těším na poslední díl nebo aspon doufám že poslední nebude a prej ho možná natočí.Prosím napište někdo kdy bude pravděpodobně 3.díl silence.Děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, poslední, třetí, díl s názvem Ticho by u nás měl vyjít někdy v listopadu tohoto roku... :)

    OdpovědětVymazat
  3. První díl jsem zařadila mezi moje oblíbené knihy. Opravdu mě nadchl, ten druhý díl už byl malinko slabší, ale jenom o jednu hvězdičku :) I tak tuhle ságu mám fakt moc ráda. A není to jenom pro Patche, kterého všichni milujeme, ale proto, že se vážně dokážu ztotožnit s Nořinou povahou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak mně třeba v tomhle díle lezl Patch na nervy, protože se choval jako naprostý idiot. :D Ale je fakt, že Nora mi nikdy nějak nevadila, ale mojí favoritkou tu je stejně Vee. :D

    OdpovědětVymazat