Recenze: Zatmění

by - března 29, 2011

Autor: Stephenie Meyer
Série: Twilight
Díl: třetí
Originální název: Eclipse

Žánr: Román/ Fantasy
První vydání v ČR: 2008, Egmont

Anotace: Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít.
Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem.
Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist.
A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt?
Hodnocení:  76 % (cbdb), 67,8 % (goodreads)


Můj názor: 8/10
Podlé mého názoru nejlepší díl ze všech - ať už vezmu v úvahu film, nebo knihu. Přijde mi, že se tu konečně začalo něco dít a není to jen plácání z místa na místo. Sem tam se objevila nějaká vtipná scéna... prostě je to nejpovedenější díl ze všech.

Shodou náhod, nezměnil se mi názor na postavy. Bella je pořád tím ufňukaným člověkem, Jacob otravným "bráškou", Edward majetnickým upírem a Victoria... Victoria je prostě Victoria. Ale i přes tohle všechno, přijde mi, že je díl o něco vyspělejší než předchozí dva, i když, jako u celé ságy, je prostě rovnou jasné, že to dopadne dobře. Sice je to jasné skoro u všech knih, ale tady bylo už od začátku jasné, že se Belle nic nestane a že bude s Edwardem.

Možná pro někoho byl trochu záchvěv naděje, že po tom, co se Bella líbala s Jacobem - a to jenom proto, že si myslela, že mu tím zachrání život, ale to je přece jen detail - na útesech se nakonec rozejde s Edwardem, tak z toho zase nic nebylo. A když si vzpomenu, jak kamarádka brečela, když si Bella brala Edwarda, opravdu v někom ta naděje byla.

You May Also Like

0 komentářů