Měsíční chvástačka - listopad, prosinec 2013

by - ledna 19, 2014

Pořádá Judit!
Jedná se o výčet všech knih, které jste za daný měsíc začali vlastnit. Zahrnuje knihy koupené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzování. Nezahrnuje knihy půjčené, kradené, učebnice a podobné zlo. :)
V šedých tónech, Ruta Sepetys (recenze)
Scarlet (Měsíční kroniky #2), Marrisa Meyer
Děti z půdy, Jan Pavel
Obchod se štěstím, Irina Semina
Spálená mrazem (Mercy Thompson #2), Patricia Briggs
Fenomén (Legenda #2), Marie Lu
Všechny barvy země (Vesmír #3), Beth Revis
Amy & Roger - Na cestě, Morgan Matsonová
Past Perfect, Leila Sales (recenze)
The Last Princess, Galaxy Craze (recenze)
Dvojí spravedlnost (Alfa&Omega #3), Patricia Briggs
Hvězdy nám nepřály, John Green
Hledání Aljašky, John Green
Pátá vlna (Pátá vlna #1), Rick Yancey
Překroč svůj stín (Pushing the limits #1), Katie McGarry (RC recenze)

Poslední dobou jsem se flákala. Já vím, na blog toho moc nepřibylo, a i když jsem opravdu věděla, že bych něco přidat měla, nějak to prostě nevycházelo. Na druhou stranu jsem ani nějak nezvládala číst, a tak jsem za poslední dobu přečetla horko těžko čtyři knížky. A to poslední dobou znamená právě od listopadu. Hlavně se teď musím, anebo bych měla, věnovat povinné četbě, protože maturita pomalu klepe na dveře a já musela už odevzdat finální podobu kánonu, přestože jsem z něho přečetla jen polovinu. Nicméně ke knihám... Scarlet je pokračování knihy Cinder, takové převrácené pohádky, která se mi opravdu líbila a co jsem tak slyšela, ani pokračování není k zahození. Amy a Roger, cesta přes státy, která je naprosto nádherně zpracovaná, V šedých tónech, dechberoucí příběh z druhé války, Všechny barvy země, poslední díl trilogie Vesmír, ze kterého jsem však četla jen první díl, Fenomén, pokračování skvělé Legendy (který má být také na obrázku, ale tou dobou ji měl půjčenou bratranec - teď naopak má právě Fenomén a já prvně doufám, že nebude nijak spoilerovat) a Dvojí spravedlnost, třetí díl série od mé oblíbené Patricie Briggs, je první várkou od Ježíška. 

Ježíšek mi také naježil knihy od Johna Greena - Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky. Ani jednu jsem nečetla, ale slýchám na ně samou chválu. Pátá vlna je poslední kniha, kterou jsem dostala k Vánocům. Jak tak o tom přemýšlím, ani jednu z knih, které jsem dostala pod stromeček jsem nečetla, s výjimkou recenzáků. Dál tu mám dvě knihy, co jsem kdysi četla jako ebook, The Last Princess a Past Perfect, a které se mi líbily tak moc, že jsem si je objednala z bookdepository.

Spálenou mrazem mám rozečtenou už celou věčnost, ale nemůžu si najít čas, abych ji dočetla, což mě mrzí vzhledem k tomu, že je to má oblíbená série a já se na knihu těšila. A ještě ke všemu je tam Stefan! Stejně tak je to s Dětmi z půdy, které jsou navíc recenzním výtiskem, ale já prostě nemám čas, abych jej dočetla a už mám opravdu velké zpoždění. Když už jsem u recenzních, měla jsem tu čest přečíst si Překroč svůj stín. Tuhle knihu jsem četla už v angličtině a líbí se mi pořád stejně, i když překladem to malinko ztratilo to kouzlo. A poslední knihou je Obchod se štěstím, který jsem někde vyhrála a já idiot ani nevím, kde... 

You May Also Like

18 komentářů

  1. V šedých tónech si všichni tak moc chválí, že si jí snad taky budu muset pořídit. :D
    A nevím proč, ale knihy Johna Greena mě vůbec nelákají. Možná Hledání Aljašky... Ale ne Hvězdy nám nepřely. Nemám ráda takové knihy, které z Vás úmyslně vyždímají všechny slzy a emocionálně položí na kolena. :/ Tak nevím, jestli někdy změním názor a jeho knihy si přečtu. :)
    Jinak miluji chvástačky! Super článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kam zmizla Aljaška je skôr úvaha o živote ako takom. Je to o radosti aj strasti. Áno, je to tak trochu o dopade niečoho negatívneho na psychiku človeka, ale autor sa s tým pohral ozaj veľmi dobre. Hviezdy nám nepriali je úplne niečo iné :)

      Vymazat
    2. V šedých tónech je v podstatě poviinnost! :)

      Vymazat
  2. Scarlet je skvělá kniha. Fenomén byl úžasný, momentálně čtu Šampiona. :) V šedých tónech a Amy a Roger se mi taky moc líbilo. :) Na Hledání Aljašky se chystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fenomén čte zrovna bratranec a docela si to chválí a Šampiona mám předobjednaného. Pak chci vzít oba díly najednou. :)

      Vymazat
  3. Ja už tak strašne dlho chcem Aljašku a A&R - Na ceste. :3 :)

    OdpovědětVymazat
  4. V šedých tónech je boží kniha! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přírůstky! Hvězdy nám nepřály je dokonalá kniha. Určitě si jí přečti co nejdřív :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na ni chystám, ale ne v úplně dohledné době. :D Považuju to za knihu, na kterou člověk potřebuje správnou náladu a ne si k tomu prostě sednou a začít číst. :) Proto se mi na druhé čtení líbilo malinko míň Překroč svůj stín.. nebyla na to prostě ta správná doba... :)

      Vymazat
  6. The last princess je vážně skvělá kniha. Jinak na Pátou vlnu se též chystám a jsem zvědavá, zdali to bude dobré. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je... :) Jenom je škoda, že zrovna The Last Princess tolik lidí nezná a ani ji moc z nich nečetlo... :/

      Vymazat
    2. To je bohužel smutná pravda. Myslím, že právě tahle se řadí mezi ty lepší dystopie. :) Co mě ale těší, je to, že bude další díl. Už je to i na goodreads. :)

      Vymazat
  7. Perfektní přírůstky, ty, co znám a četla jsem, se mi moc líbily :) Tak ať se ti dobře čtou!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherná sbírka. Samé skvělé knihy. :-) Přeji krásné počtení. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne knihy, tie od Greeny sú vážne úžasné a Amy & Roger ti závidím.:)

    OdpovědětVymazat
  10. Hezké přírůstky četla jsem sice jen Hvězdy nám nepřály, ale na Hledá se Aljaška a V šedých tónech se chystám :)

    OdpovědětVymazat