Mezi-recenze: Destroy Me

by - dubna 03, 2013

Další mezi-recenze na novelu. Destroy me je novela ke knize Shatter me, která nedávno vyšla u nás pod názvem Jsem roztříštěná. Tahle novela je zasazená mezi události prvního a druhého dílu, nicméně jsem se tu snažila vyvarovat veškerým spoilerům.

Destroy Me (Shatter Me #1.5)Kniha: Destroy me
Autor: Tahreth Mafi
Počet stran: 103

Děj: Děj se převážně odehrává na vojenské základně 45. sektoru. Sledujeme život Warnera přímo jeho očima. Ve skutečnosti tahle novela moc děje nemá, spíš vysvětluje, proč je Warner takový, jaký je, a co stojí za jeho tvrdým a bezcitným zevnějškem. To nám ale nebrání poznávat nové postavy, například postavu jeho nekompromisního otce.

Na konci je také několik "oficiálních" zpráv a dokumentů a náhled na první kapitoly druhého dílu.

Námět, originalita: Námět vychází ze Shatter me, tak se jedná o dystopickou knihu s několika paranormálními jevy.

Styl psaní: Styl psaní se poměrně liší od prvního dílu. Warner přemýšlí jinak než Juliette a to se hodně odrazilo na stylu psaní, nemluvě o tom, že chybělo opakování slov a přeškrtané řádky. Celkově bych řekla, že se i trochu lišila Warnerova slovní zásoba a celkově styl mluvy, bylo to takové uhlazenější. 

Postavy: Pokud jste zastánci Warnera, budete to milovat. Pokud stojíte na straně Adama, asi vás to bude iritovat. Nicméně tahle novela všechno o Warnerovi převrátí vzhůru nohama a udělá z něho někoho úplně jiného, než za koho bychom ho chtěli považovat.

Klady: Čtivost, svižnost a jednoduchost. Nový pohled na něco, o čem už jsme četli.

Zápory: Naprosté převrácení Warnerovy osobnosti.

Reakce po čtení: Být ve Warnerově hlavě bylo sakra divný. 

You May Also Like

3 komentářů

  1. Síce som túto sériu nečítala (mám v pláne) príde mi toto vydávanie 100 stranových noviel ku knihe také ziskuchtyvé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi novelami to taky tak přijde. Tohle v podstatě bylo úplně k ničemu, jenom to zbořilo všech představy o Warnerovi. :D Ale na druhou stranu mám ráda takové ty krátké "dodatky" ke knihám, které jsou volně dostupné na internetu. :)

      Vymazat
  2. Ja novely často ani nečítam, nechce sa mi...:D V tomto prípade som dokonca nečítala ešte ani Shatter me.:( Takže...:D Ktovie, komu budem fandiť.:D

    OdpovědětVymazat