Filmová rychlo-recenze: Projekt X

by - února 22, 2013

Projekt X, tuctový nezáživný film od režiséra reklam na Adidas. 

Opěvovaný film mimo kinodistribuci generačně řazený pro mladé a nevybouřené diváky nebo staré vybouřené diváky, kteří mají domácí párty již za sebou. 

Metoda amatérského videa v rukou podivína Daxe, na kterého hlavní aktéři sem tam promluví, vyšla skvěle. Celých dlouhých 88 minut rozklepané kamery s mizerným příběhem a ještě mizerněji zahranými dialogy opravdu působí amatérsky. Příběh je jednoduchý, jedinou zápletkou je jak uspořádat parádní pařbu a z neviditelných kluků udělat miláčky školy. Taky se tam autoři snažili zakomponovat nějakou romantiku, ale tohle už silně pokulhávalo za zbytkem filmu. 

Projekt X má daleko do jakéhokoliv žánru. Dobrých vtipů je tam pomálu a studentské pařby byly zfilmovány i mnohem líp, i když ne v pozadí tak enormního počtu lidí.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Taky mě děj nějak extra nenadchnul. Všichni o tom básní, bůhví jak je to super, ale nějak mi chybí vůbec pointa samotného filmu. Asi jsem divná, protože všichni si chválili taky film Kamarád taky rád, ale já už jsem v půlce usínala nudou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alespoň v tom nejsem sama. :) A teda, Kamarád taky jsem ještě neviděla, no :D

      Vymazat