Princ Alek (The Favorite one #1)

by - listopadu 18, 2011

Toto páteční meme vymyslela Sue. Cílem meme je každý pátek si z knihy, kterou právě čteme, vybrat jednu postavu, kterou jste si oblíbili a napsali proč.

(Leviatan - Scott Westerfeld)

Princ Alexandr Ferdinand von Hohenberg

Princ Alexandr Ferdinand von Hohenberg je fiktivní historickou postavou, kterou stvořil již zmiňovaný Scott Westerfeld. Alek je synem Františka Ferdinanda d'Este, kterého zabili při atentátu za začátku 1. světové války. A právě tady začíná Alekův příběh.

Aleka jsem si dokázala opravdu hned oblíbit a hlavně jsem ho obdivovala - a stále obdivuji - za to, jak se se vším dokázal srovnat a nedával na sobě znát, jak moc je zničený, aby udržel své muže pohromadě. Nikdy jsem z něho neměla pocit, že by byl jenom sebestředné princátko, které nemyslí na nikoho jiného než na sebe. Právě naopak, myslel vždy spíš na ostatní a o tom svědčí i jeden z jeho činů z prvního dílu, kdy opravdu hodně, hodně riskoval.

Tím vším - jeho chování, vystupování i osobností, si mě dokázal získat a stal se pro mě pravým hrdinou knihy. I když nic nemám proti Deryn, Alekovi se jen tak někdo nevyrovná. 

You May Also Like

3 komentářů

  1. jej :) mala som pocit že do tohto meme sa nikto nezapojí o to radšej som ked vidím tvoj článok :) Leviathana sa chystám čítať strašne dlho ale ešte som sa k tomu akosi nedokopala

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou, tohle meme se mi fakt zalíbilo. :) Konečně opravdu něco, co čtenáři řekne o knize něco víc než jen třeba dvě věty z knihy, i když tady jde čistě o subjektivní názor. :)

    Do Leviatana se určitě pusť. :) Já jsem z toho měla původně docela obavy, ale pak jsem si jej úplně zamilovala. :)

    OdpovědětVymazat
  3. som velmi rada, že sa ti meme páči :) dnes som sama nemala nan čas, ja som premýšľala o vlastnom meme a toto mi napadlo :)

    o leviathanovi počúvam len chváli :) tak to si dávam túto knihu vyššie na to-read liste :)

    OdpovědětVymazat