Top Týždňa 4 (Knihy z doporučení)

by - června 06, 2011



Toto meme pořádá Luu. Meme se zveřejňuje každé pondělí a bude to vždy seznam (obsahující 10 bodů) na dané téma.

Tak tohle téma je vytvoření přímo pro mě. :) Díky recenzím a kamarádům jsem objevila spoustu úžasných knih - a především sérií. Není to řazené podle žádného systému, je to prostě tak, jak mi to přišlo na mysl. :)

# Zavržený
Autor: Becca Fitzpatrick
Jelikož dělám autora na jedné fanpage, jednou jsem si ve fóru přečetla o této knize a šíleně mě oslovila a to hlavně po tom, co jsem si ji našla na netu a viděla tu úžasnou obálku s padajícím Patchem. Ani obsah mě nezklamal. :)
    
# Napořád
Autor: Alyson Noël
Bylo to v mém Hostitelském období, když jsem tu knihu šíleně žrala a kamarádka se bála, abych ji nezačala číst potřetí, když už jsem si neměla co přečíst. První knihu mám doma, ale ještě jsem ji nezačala číst. A i když nejsou ohlasy zrovna nejlepší, nějak to snad půjde.
     
# Matched
Autor: Ally Condie
Na tuto sérii jsem narazila až po tom, co jsem se objevila v knižním-blogovém světě. Zatím jsem se zasekla někde ve třetině, protože nemám tolik času, abych mohla číst anglicky a když se mi ten čas někdy objeví, nemám na to zase náladu. Věřím ale, že se k tomu dostanu o prázdninách.
 
# Nástroje smrti
Autor: Cassandra Clare
Série na kterou všichni pějí chválu a opravdu k tomu mají důvod! Zatím jsem dočetla všechny díly, které byly přeložené do češtiny a nemohu ji vynachválit a doporučuju kudy chodím. Opět jsem na ni přišla na několika blogách. 
# Memento
Autor: Radek John
Knihu mi doporučila stejná kamarádka jako sérii Napořád, ale ne kvůli tomu, že jsem neměla co číst, nýbrž kvůli tomu, že jsem potřebovala něco českého a zajímavého kvůli povinné četbě.
# Vlci z Mercy Falls
Autor: Maggie Stiefvater
Četla jsem hrozně moc recenzí a docela se mi to zalíbilo, akorát... jen podle těch recenzí
vlci z mercy falls
# Vampýrská akademie
Autor: Richelle Mead
Všichni na ni pěli takovou slávu, že jsem ji nemohla nechat bez povšimnutí! Kdo by také odolal Dimkovi, že? 
     
# Škola noci
Autor: P. C.& K. Cast
Když jsme se spolužačkou zjistili, že čteme stejné knížky, doporučila mi Školu noci. Od začátku roku se mě ptá, kdy ji konečně začnu číst a já nikdy nemám lepší odpověď, než jí říct, že se na to chystám. :D (Obálky sem dávat nebudu, protože by jich bylo jaksi moc. :))

# Twilight sága
Autor: Stephenie Meyer
Kamarádka měla 'upíří období' a četla téměř všechny knihy o upírech, které našla v knihovně. Když už nevěděla co číst, dokopala jsem ji k tomu, aby začala číst Twilight. Když to četla, začala do mě neskutečně často hučet, abych si to také konečně přečetla - a já to udělala. :) 
# Hunger games
Autor: Suzanne Collins
Série, ke které snad ani nic moc nemusím dodávat, protože téměř každý ví, o čem to je. Ani nevím, jak jsem se o ní dozvěděla. :)
# Odstíny života
Autor: Lucy Adams
A nakonec kniha na kterou jsem v době jejího nadcházejícího vydání narazila snad všude. Ani se nedivím, podle toho, co je napsané uvnitř. :)

You May Also Like

1 komentářů

  1. Mě se stává málokdy, že by mi knihu doporučil někdo jiný kromě mých milovaných bloggerek.. ale to ani nepotřebuju, protože je jich od vás tolik, že nevím, co číst dřív! :D Ale když už mi někdo mimo něco doporučí, tak to většinou stojí za to, protože je to od člověka, který moc nečte a přesto se mu to líbilo. :)
    Z blogů jsem se dozvěděla o Zavrženém (kterého jsem četla prvního a druhého mám v knihovně zamluveného) a o Hunger games, které mi předevčírem přišly jako recenzní výtisk a já se nemůžu dočkat, až dočtu My děti ze stanice Zoo a vrhnu se na to! :) Jinak jsem hrozně zvědavá na Nástroje smrti. Takže buď ráda, mě jsi to rozhodně doporučila a já si to hodlám přečíst!:)

    OdpovědětVymazat