Jiná doba

by - června 05, 2011

Mohli jste si všimnout, že za poslední dobu docela přibývají články s filmovou tématikou. Mám k tomu jednoduché vysvětlení - není tolik času na čtení. Na sledování trailerů ale není zase potřeba tolik času, takže je tu další takovýto článek.

Tentokrát jsem se podívala na filmy z minulosti nebo budoucnosti. Jednoduše tedy filmy z jiné doby, ať už dobré nebo špatné.
Momentálně můžete zajít do kina na film Kazatel z režisérské taktovky  Scotta Charlese Stewarta. Jedná se o post apokalyptický sci-fi thriller - nádherný to název - zasazený do alternativního světa, ve kterém po staletí přetrvává válka s upíry. Připomínám, se zlými upíry, kteří vypadají jako monstra, ne s upíry typu Edward Cullen, co se na sluníčku třpytí! Kazatele ztvárnil Paul Brettany. Dále můžeme ve filmu vidět Karla Urbana, Cama Gigandeta či Lilly Collins nebo Maggie Q.  

Conan the Barbarian je příběh o válečníkovi Conanu - nečekaně - a jeho dobrodružství napříč kontinentem Hyboria, aby pomstil vraždu svého otce a zničení vesnice. Režisérem je Marcus Nispel, který režíroval například horor Pátek třináctého. V tomto akčně-dobrodružném fantasy filmu si hlavní roli zahrál Jason Momoa (Stargate: Atlantida). Ve filmu můžete spatřit i Rachel Nichols, Stephena Langa, Rose McGowan a další spoustu lidí, jejichž jména mi nic neříkají. 

Slavný James Bond, Daniel Craig, se ujal hlavní role ve westernovém sci-fi filmu Kovbojové a vetřelci. Příběh se odehrává v Arizoně v roce 1873, kdy se kovbojové proháněli na koních po prériích a městečko Silver city bylo pevně drženo zákonem, na něž dohlížel Harrison Ford. Dojem westernového městečka ale trochu kazí to, že se objeví létající talíř, který má v úmyslu Bůh ví co a jedině Craig tomu může zabránit. Kromě Craiga a Forda se filmu zahrála Olivia Wilde nebo Sam Rockwell. Zrežíroval Jon Favreau (např. Iron man)
Už ani Červená Karkulka, Amanda Seyfried, nemá život jednoduchý. Časy, kdy nosila babičce košíček s jídlem a jenom sem tam ji přepadl vlk jsou dávno pryč, a ona si musí vybrat mezi dvěma muži. Zámožným Mexem Ironsem nebo její láskou Shilohem Fernandezem. Aby to holka ale měla ještě těžší, přimotá se do vesnice vlkodlak a lovec Gary Oldman. Film režírovala Catherine Hardwicke, která zrežírovala například i film Stmívání. 

Kniha přežití není nejnovějším filmem, ale neměla by tu chybět. Danzel Washington, jakožto Eli, ztvárnil hlavní roli v tomto post apokalyptickém dobrodružném thrilleru - co to je za žánry pořád? -. V nepříliš vzdálené budoucnosti se prochází v troskách Ameriky, kde voda je to nevzácnější co může být, a i když mu to nečiní sebevětší radost, nechává okolo sebe spoustu mrtvol. Místo toho, despotický vládce Gary Oldman, shání něco, co mu může pomoct získat větší moc. Režie se ujali Alber a Allan Hugheovi. Ve filmu si ještě zahrála např. Mila Kunis. 

Loňský hororový snímek Stake Land zrežíroval Jim Mickle. Z trosek měst Ameriky a všeho možného povstal nový, nebezpečný, zlý druh - upíři. Connor Paolo, jakožto lovec upírů Martin, se chce dostat na sever země do bezpečí. Ve filmu je k vidění Danielle Harris, Sean Nelson či Kelly McGills. 

V jistém herním světě se také odehrává sci-fi film Tron: Legacy od režiséra Josepha KosinskihoGarrett Hedlund si zahrál Sama Flynna, syna slavného tvůrce počítačových her, Kevina Flynna (Jeff Bridges), který zmizel. Když se ho Sam snaží najít, objeví se v herním světě, ze kterého se chce dostat. 

Sucker Punch, fantasy thriller zrežíroval Zack Snyder. Film vás zavede do fantasy světa dívky, která do něho utíká před krutou realitou. Nakonec ale, co když se stane realitou? Ve filmu si zahrála Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung či Oscar Isaac.

Svého nového zpracování se dočkají i Tři mušketýři. V mušketýrských rolích se objeví Ray Stevenson, Logan Lerman, Matthew Macfadyen a Luke Evans. Vévodu z Backinghamu si zahraje Orlando Bloom a dvojitou agentku M'lady De Winter Mila Jovovich.

Tímto končí můj výlet do jiných dob a dimenzí a teď je jen na vás, na co se rozhodnete podívat a co rovnou odsoudíte. Jestli máte ještě nějaký tip na podobný film, určitě o tom dejte vědět a já ho sem přidám. :)

You May Also Like

0 komentářů