WRAP UP & TBR | červen 2018

by - června 04, 2018

Zjistila jsem, že minulý měsíc jsem úplně zapomněla na úvodní slovo do tohoto článku. Shame on me, ale teď už to nebudu dohánět, raději to vynahradím tady. Končí semestr a na mě začíná doléhat únava z nekonečného koloběhu školy-práce-školy a někdy sociálního života. Nepřečetla jsem tedy tolik knížek, kolik jsem si představovala, jelikož jsem většinou četla v metru a na přednáškách (pak se taky nesmím divit, že nic nevím :D). Každopádně jsou to na mě stále nadprůměrné výkony, takže se stejně můžu pochválit. :D

WRAP UP
   
Cress (Měsíční kroniky #3), Merrisa Meyer | recenze | 5 hvězdiček
I'm not You Manic Pixie Dream Girl, Gretchen McNeil | recenze | 1 hvězdička
P. S. I Like You, Kasie West | recenze | 5 hvězdiček

K pokračování Měsíčních kronik vlastně už nemám co dodat. Cress je výborná postava, kterou jsem si moc oblíbila a navíc jsou spolu s Thornem naprosto úžasní. Plus pokud mě sledujete na Goodreads, mohli jste sledovat několik mých emocionálních výkřiků, které toho prozradí mnohem více, než cokoli tady napíšu. I'm Not Your Manic Pixie Dream Girl byl naprostý průšvih a tahle pitomou knihu s nesympatickou hlavní hrdinkou, nereálným příběhem a špatně podanou zápletkou jsem dlouho nečetla. Pravděpodobně si neodpustím recenzi, ale něco málo jsem o tom psala na instagramu do stories. No a po MPDG jsem si musela spravit chuť, takže jsem si dala rereading Kasie West, protože to byla sázka na jistotu. A furt se mi líbila až moc.

Ask the Passengers Cracked Up to Be Listen to Your Heart
Ask the Passengers, A. S. King | recenze | 3 hvězdičky
Cracked Up to Be, Courney Summers | recenze | 4 hvězdičky
Listen to Your Heart, Kasie West | recenze | 4 hvězdičky

V druhé půlce měsíce jsem se zaměřila spíš na contemporary, které řeší nějaká závažnější témata. A. S. King ve své knize rozebírá problémy sexuality a coming outu. Hlavní hrdinka Astrid se srovnává se svou sexualitou, rodinnými problémy, kamarády a svou přítelkyní. Přestože právě Astridino zmatení nad svým životem bylo více než autentické a uvěřitelné, kniha se dotýkala mnohem více témat, na které však nebyl prostor - a proto to poměrně "nízké" hodnocení. Přesto má A. S. King naprosto jedinečný styl psaní, který mě okouzlil hned po několika stranách. Courney Summers bere příběh z druhého konce a představuje nám jakousi antihrdinku Parker. Parker byla jedničkářka, populární a roztleskávačka. Po jedné párty se z ní však stala průserářka, která pije ve škole, nedělá úkoly a na všechny je zlá. Jenomže Parker má svoje důvody, proč od sebe všechny odhání. Cracked Up to Be mě bavilo od začátku do konce. Má tou potavý styl psaní, zajímavý příběh a skvělé postavy. Řeší se tam sousta věcí, které se dospívajících týkají a celkově na mě příběh působil hrozně realisticky. Poslední je nová Kasie West, která byla pořádně vyletněná a zase si mě získala. Zase. 

PRÁVĚ ČTU
  Making Faces
Nadpozemská (Nadpozemská #1), Cynthia Hand | hodnocení na GR 4.04 (při 110 853 hodnoceních)
Since You've Been Gone, Morgan Matson | hodnocení na GR 4.17 (při 73 524 hodnoceních)
Making Faces, Amy Harmon | hodnocení na GR 4.35 (při 46 413 hodnoceních)

Po letech odkládání jsem rozečetla sérii, kterou už asi všichni máte dávno přečtenou, tedy Nadpozemskou. Každopádně jsem měla chuť na nějakou lehkou ya fantasy a sáhla po ní. Zatím jsem v podstatě na začátku a nijak nadšená z toho nejsem, ale tak uvidíme časem. Since You've Been Gone jsem rozečetla na úkor Making Faces. Making Faces je sice kouzelně psaná kniha, nicméně mi z ní psychicky bylo tak nějak těžko a moc jsem se u ní necítila. Sáhla jsem tedy po Morgan Matson, jejíž knihu Léto na druhý pokus jsem četla před lety a přestže taky řešila dost vážné téma, docela se mi líbila. 

TBR
Nespoutaná (Nadpozemská, #3) Take Me On (Pushing the Limits, #4) Walk the Edge (Thunder Road, #2) Perfect Chemistry (Perfect Chemistry, #1)
Pokud to klapne s Nadpozemskou a ona mě dostatečně chytne, pokusím se dočíst další díly. Každopádně je červen, takže mám pocit, že začíná být ta správná doba na rozečtení nějaké té Katie McGarry. Její série Pushing the Limits už mám trochu plné zuby (nicméně další díl v řadě Take Me On je o MMA, takže by to asi stálo za zkoušku), takže bych to viděla spíše na její druhou sérii Thunder Road. A... pak mě taky napadlo, že když teď dost jedu na anglických contemporary, že bych se mohla pustit do něčeho sice strašího, ale stále dost profláklého - Perfect chemistry od Simone Elkeles. 

A jak Vám šlo čtení minulý měsíc? A co právě teď čtete? 

You May Also Like

2 komentářů

  1. Nadpozemská a Nespoutaná už podle obalu vypadají zajímavě, určitě to bude super série. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to trochu takové andělské Stmívání, ale trochu smysluplnější :D takhová hodně oddechovka :)

      Vymazat