Když autoři přijdou s něčím novým #2

by - července 01, 2015

Po přečtení některých knih si můžeme myslet, že nedokážeme přežít bez pokračování nebo další knihy od tohoto skvělého autora. Problémem je, že dlouho trvá, než autoři přijdou s něčím novým. A to jestli vůbec, protože - ruku na srdce -, u některých autorů není jisté, jestli jen nechtějí vytřískat co nejvíc ze svých úspěšných sérií. Ale v některých případech se ukazuje, že jsou přece schopní vymyslet i něco úplně jiného. 

After the End (After the End, #1)After the End (After the End #1)
Amy Plum

Amy Plum je autorka světového bestselleru z prostředí Paříže o zombie zachráncích, kteří se obětovávají za záchranu lidí. S tím, že pak opět obživnou. Tato trilogie vychází u nás pod nakladatelstvím Motto. První díl se jmenuje Okouzlena nocí. Minulý rok ale autorce vyšla i dystopická série s názvem After the End.

Po třetí světové válce je země radioaktivní. Pouze hrstce šťastných se podařilo uniknou do aljašské divočiny. Hlavní postavou je Juneau. Když jednoho dne vrátí z lovu, zjišťuje, že celý její klan zmizel. A rozhodne se je najít. Když poprvé opustí rodnou půdu, zjistí něco zničujícího. Válka byla lež. Města nebyla zničena. Svět je neporušený. A všechno byla jen lež. Juneau se ocitá v moderním světě, o jehož existenci neměla nejmenší tušení. A zatímco hledá ostatní, někdo ji pronásleduje. Někdo, kdo ví tajemství o její minulosti. 

Její série Revenants byla naivní. Obyčejná, trochu Twilightovská. Na druhou stranu jí akce docela dobře vycházela a četlo se to skoro samo. Moc si ale nedovedu představit, jak se autorka dokáže popasovat s touto (pseudo)dystopickou sérií. Na druhou stranu více jak rok od vydání má na goodreads hodnocení 3.69 (při 5 235 hodnoceních). A to není zrovna nejhorší. Já osobně si knihu přidávám do to-read.

Ghost HouseGhosthouse 
Alexandra Adornetto

Tato autorka napsala velice miloučkou a ještě víc naivní sérii o anděli Beth, která se na naší zemi až po uši zamilovala. Ano, mluvím o Záři, kterou vydával Knižní klub. V další její knize se ale obrátila na úplně druhou stranu řeky a zaměřila se na... duchy.

Chloe Kennedy začala po smrti své matky vidět duchy. Přestěhuje proto ke své babičce, aby jim unikla. Což se jí daří, alespoň do té doby, než se objeví podivný cizinec. Alexander je 157 let mrtvý. A kromě toho má dost temná tajemství. A bláznivou holku Isobel, která si ho nenechá jenom tak vzít. Aby se Chloe ubránila Isobel, musí využít své nově objevené schopnosti. A může to znamenat, že na vždy ztratí Alexandra. 

Kýč. Pardon, ale přijde mi to jako vystřižené z Anny krví oděné. A co víc, na tutovku vím, že mi na tom bude vadit to samé - Alexander nebude tím průsvitným duchem, skrz kterého projdete. Vím, že tohle nebude nic pro mě, ale hodnocení něco málo přes 3,5 znamená, že ne všichni k tomu budou tak skeptičtí jako já.

Rebel Belle (Rebel Belle, #1)Rebel Belle (Rebel Belle #1)
Rachel Hawkins

A zůstaneme u autorek toho lehčího čtení. Rachel Hawkins se proslavila vtipnou a odlehčující sérií o čarodějnici Sophie. Díly byly krátké, vtipné a odlehčující. V její další sérii nešetřila originálním tématem. Je totiž o Paladinovi.

Harper Price je jako stvořená pro korunku královny školního plesu. Dokud se jí život neobrátí vzhůru nohama a nestane se Paladinem. Jedním ze starověké linie strážců s neuvěřitelnou silou, hbitostí a smrtícími instinkty. A co hůř, má chránit Davida Starka. Asi tak její nejneoblíbenější osobu na planetě. 

Její série Hex Hall se mi fakt líbila. A tohle taky nevypadá vůbec špatně. Už jen podle hodnocení, které se šplhá ke čtyřem hvězdičkám při téměř dvaceti tisíci hodnoceních. Rebel Belle pro mě začíná být jasné must-read. Už jen kvůli nápadu s paladiny.

You May Also Like

4 komentářů

  1. Všetky vypadajú k nakúsnutiu... :DD Jedine som počul o Rebel Belle, o tých zvyšných vôbec nie, ale majú skvelé obálky. Alexandra A. ma nejako sériou Záblesk neláka, ale Ghost House by som si pokojne prečítal... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zář nebyla nic moc, no... :D Teda, pokud bych to četla tak v patnácti a v době, kdy jsem fakt žrala Stmívání, aby by to dojem udělalo... ale takhle... :D

      Vymazat
  2. Já jsem od Amy Plum její sérii o zombie ještě nečetla, ale myslím, že After the end vypadá zajímavěji. Doufám, že u nás kniha vyjde, protože mám strašnou chuť si jí přečíst.
    Ghosthouse na mě taky působí jako kýč. Od autorky jsem nic nečetla a ani se nechystám. Sakra teď začínám přemýšlet, že si od ní něco přečtu :D
    A Rebel Belle si musím přečíst. Trilogii Hex Hall jsem četla a byla suprová. A podle popisu tady tahle knížka působí vážně skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. After the End nevypadá vůbec špatně, to je fakt... :)

      Vymazat