Novoroční monolog o ostudném roce 2014

by - ledna 02, 2015


Welcome 2015...
Článků o uplynulém roce a o plánech do toho dalšího se to v blogosféře jen hemží a já jsem se tomu tak nějak chtěla vyhnout. Bohužel jsem ale líná fotit naježené knížky k Vánocům a tak nějak nemám moc materiálu, abych skládala nějakou "TOPku" za uplynulý rok, ale já stejně hrozně moc chci něco napsat na blog, že mi nic moc jiného nezbývá.

Na tenhle rok jsem měla s blogem velké plány. Na stole mám spoustu popsaných papírů, kde jsem si rozpracovávala nějaké projekty na oživení, ale výsledek byl jiný - z pohledu mé blogové aktivity byl rok 2014 naprosto ostudný! A to se týče i čtení osobně. A tak se koukneme na nějaká ta čísla:
  • 39 zveřejněných článků. Což v průměru dává 3,25 článků za měsíc.  (Ach můj bože. Dobře, dokonce i já jsem to čekala o něco lepší)
  • z toho bylo 14 recenzí (z čehož bylo 10 RC... což znáte to, takového "musím to fakt už konečně napsat, mělo to být minulý týden")
  • 210 komentářů (cca, ale jsem vám za ně opravdu vděčná, především kvůli tomu, že jsem na blogu příliš aktivní nebyla)
  • přečetla jsem 33 knih (dvě jsou tam ale podvodně, protože jsem je nečetla celé - takže technicky vzato 32 - od každé z těch dvou to byla půlka)
  • z toho bylo 9 k maturitě, 1 učebnice, 3 filozofické texty, 10 RC a zbytek to, co jsem číst opravdu chtěla ze své vlastní iniciativy
  • údajně to ale dává dohromady 9225 stran, což je o pouhé "4 000" míň, než jsem přečetla loni. (Nicméně mi jako vždy haprují vydání, jelikož si většinou dávám ta anglická)
Co si budeme povídat, i moje roční statistika na GR je pěkná ostuda!

Nebyl to neúspěšnější rok, a přestože se toho dělo poměrně hodně - maturita, přijímačky, práce, nástup na vysokou, zase práce, přítel, Vánoce, čtení materiálů do školy... Prostě za to mohla především má lenost. Po většinu roku jsem měla nějakou čtecí i blogovací krizi, a tak jsem hledala jakékoliv způsoby, jak dělat něco jiného. Občas se to ale změnilo, a tak jsem blogovala - ale vždycky jenom nárazově. Pro další rok se chci ale trochu polepšit. A dát si nějaké to předsevzetí. 
  • Původně jsem si chtěla stanovit 100 publikovaných článků, ale asi si tolik nevěřím, tak to stáhneme na symbolických 74, aby to byl prostě dvojnásobek toho, co letos
  • Moji goodreads challenge jsem si stanovila na 35 knih. Doufám, že ji přesáhnu, ale tak nějak chci jít na jistotu a fakt doufám, že se mi to letos povede splnit. 
  • Každý den věnovat alespoň jednu hodinu času čtení. (Toho, co já nechci, ne těch blbin do školy). Teoreticky by to mělo dát cca 30 stran za den, což za týden dělá 210 stran a za rok 10 950. (Čistě hypoteticky je to 36.5 tří set stránkových knih)  No, uvidíme. 
  • Číst ostatní blogy a komentovat. Úplně jsem vypadla z blogosféry a pak jsem zjistila, že vznikla spousta nových blogů, a já je vlastně vůbec neznám. A to chci napravit. 
Pro jistotu je už tohle všechno. Jak se znám, zase se mi z toho nic nesplní a já pak akorát budu na sebe stejně naštvaná jako letos. Ale co, blogování ani čtení není povinnost, je to radost a koníček, a tak nemá cenu si ho znepříjemňovat tím, že bych se do toho nutila. :)

You May Also Like

9 komentářů

  1. Myslím, že i 33 je hezký výkon. :) Myslím, že čtení by nemělo být z donucení, jinak už by to ztratilo své kouzlo.
    Přeji hodně úspěchů v roce 2015!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, já neříkám, že je to málo, ale když vytřídím to, co jsem se četla do školy z povinnosti, a to, co pro radost, tak se mi z toho chce brečet :D

      Vymazat
  2. 33 je pěkné číslo. Čtení přece není závod, takže není kam spěchat! Výzvy jsou fajn, ale člověk musí vědět proč si je dává. Já to například dělám pouze ze zvědavosti, abych viděla, kolik se mi povede splnit... Rozhodně není potřeba s nikým závodit a do ničeho se nutit. Je potřeba být spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem měla na gr danou na loni challegne přečíst 33 knížek a přečetla jsem nakonec jen 31 a to ješt vím, že jsem tam měla kraťoučký prolog k cinder, kraťoučké knížky od Murakamiho (skvělý Spánek a Podivnou knihovnu!). Každopádn na tento rok se nešetřím a dala jsem si 44 knih plus jsem si soukromě slíbila, že YA nebudou vládnout mému listu. Sice je to supr odpočinek, ale chtěla bych se vrátit i k dospělejším věcem.. tak jsem zvědavá, jak mi to letos dopadne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem se právě začala tak nějak odpoutávat od fantasy (kterého ale mám paradoxně doma hromadu nepřečteného), ale pomalu se dopracovávám i k těm "dospělejším věcem" :D

      Vymazat
  4. Tvůj blog mám ráda, tvé články se mi většinou moc líbí, takže mě trochu mrzelo, že jsi se za loňský rok odmlčela, ale co se dá dělat, tu lenost něco dělat znám taky. :D :) Budu ti držet palce, aby se ti pořádná chuť do blogování vrátila, také ti vydržela a ty tak zvládla to, co jsi si předsevzala. Už teď se na tvé nové články těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, chuť už by se i našla, ale není čas a hlavně se mi nechce pracovat na nějakých rozsáhlejších věcech, když vím, že bych je nemohla udělat v jeden den :( :)

      Vymazat
  5. Také mám ráda tvé články :-) Já sama si stanovila 30knih na přečtení protože také vůbec nemám čas. Držm ti palce :-)

    OdpovědětVymazat