Chci zatraceně dobrou knihu o....

by - září 10, 2014

Občas by to chtělo nějakou změnu. Upírů, vlkodlaků, víl i dystopií jsou na pultech knihkupectví mraky. Množí se jako houby po dešti a člověk se musí prohrabovat množstvím knih, které omílají nápady stále dokola. A když jsem se nad tím pořádně zamyslela, zjistila jsem, že je tolik témat, na které jsem ještě nenarazila. Nebo to na mně alespoň neudělalo takový dojem, aby se mi to zarylo do paměti. A tak jsem zatoužila po nějakých dobrých knihách o...

...mimozemšťanech. V životě jsem nepřečetla ani jednu pořádnou mimozemskou knihu. Chtělo by to pořádnou emzáckou invazi. Létající talíře. Zelené mužíčky a pokusy na lidech. Epickou mezidruhovu bitvu. Vlastně by se mi líbil jakýkoliv mimozemský trend, od kruhů v obilí až po tajemství stavby pyramid po neznámé létající objekty.

Untitled...čarodějnicích. Já vím, čarodějnických knih je hodně. A některé zatraceně populární. Ale já nechci mávání kouzelnickými hůlkami nebo nepovedené pokusy o plesové šaty. Já mluvím o těch čarodějnicích, co vaří lektvary v kotli, mají bradavici na nose a za krkem jim sedí černá kočka. No dobře, tohle přeháním. Prostě o čarodějnicích, co obětovávají nevinná zvířátka, používají krev nevinných panen a dělají krvavé rituály uprostřed pentagramu při novoluní a na hlavách mají černou kápi. Anebo něco o woodoo.

...gladiátorech. Najde se hodně různých napodobenin. Boje v aréně a v klecích. Ale já nechci bandu vraždících se dějí jako Hunger games ani boje na životy v Krvavé cestě. Chce to pravou arénu. Pravé gladiátory. Meče a lvi a brnění. Rozběsněný dav fanoušků, který přihlíží, jak se ostatní rvou. 


add a caption
...pirátech. Páska přes oko, zlaté náušnice, dech smrdící rumem. Koráb plný smrdutých námořníků drhnoucích palubu. Šermování šavlemi za cinkotu kovu o kov. Poklad. Zlato... K tomu jako bonus nějaká pořádná mořská příšera. Prostě pořádné vodní dobrodružství!

...leprikonech. Znáte to. Malí mužíčci v zelenem fraku s cylindrem na hlavě a tmavým plnovousem. Najdete je jenom když dojdete na konec duhy a porazíte ho čtyřlístkem - a pak ho jednoduše oškubete tak, že mu seberete kbelík plný válečného zlata. Napadlo už někoho o nich napsat?

...a plyšových medvídcích. Dobře. Tohle už přeháním. Ale co třeba kniha o tom, jak plyšoví medvídci v noci chrání děti před strašnými příšerami?

You May Also Like

9 komentářů

  1. Souhlasím, že to chce změnu :) Všechna témata jsou zajímavá a s chutí bych si něco takového přečetla:) Hlavně o plyšových medvídcích :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som o pirátoch čítala asi len knihu Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou a napriek tomu, že tá kniha bola super a naozaj vtipná, tak to asi nebude to, čo chceš ty, lebo je to skôr taká komédia :) Ale aj tak odporúčam :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mimozemšťanům se (alespoň trochu) přibližuje série The Lorien Legacies. U nás bohužel nevyšlo, na slovensku vyšel minimálně první díl. A pokud chceš gladiátory, kdysi jsem četla knížku Gladiátor od Grama Deweyho, je podle ní natočený film s Rusellem Crowem v hlavní roli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lorein Legacies jsem viděla film, ale nevím, nevím... Myšlenka dobrá (Pettyfer v hlavní roli, ách! :D), ale nějak mě to nebere... :D

      Vymazat
  4. V poslední době mě to taky začíná štvát a nudit. :D Chce to zase nějakou pořádnou bombu! O pirátech bych něco pořádnýho taky brala. :) Nebo přepsat nějak zajímavě nějakou pověst, báje apod. Kombinace Percyho Jacksona a Indiana Jonese. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já koukám nad takovým množství potenciálu, kterého ještě nikdo pořádně nevyužil. A je to škoda - třeba hned první chod by mě hodně lákal. Takové nějaké temné mimozemské dílko... to bych si dala hned říct!

    OdpovědětVymazat
  6. Haha, medvedíci znejú super teda.:D Inak to všetko znie fajn, ale predpokladám, že nejaká kniha (alebo aj všetky), čo nejakú z tvojich požiadavok spĺňa určite napísaná bola... len ju nájsť.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně... :D Nejsou to žádný extra nápady, ale prostě jsem na nic takového nenarazila... Přemýšlím, že bych tam přiřadila třeba ještě mumie :D

      Vymazat
  7. O plyšových medvídcích.... :D

    OdpovědětVymazat