Top Týdne 32 (Nejlepší série)

by - července 09, 2014

OPĚT po téměř roce se vracím s tímto meme, které pořádá Luu. Původně to mělo být pondělní meme, já se ho ale rozhodla dávat v dobu, kdy se mi to zrovna bude hodit. V zásadě se jedná o výčet deseti (anebo méně) knih na dané téma. Těch témat je venku docela dost a jelikož ne všechny se mi líbí, tak budu přeskakovat, tak se neděste, když teď zveřejním 23. téma a příští týden třeba 30.

# Divergence, Veronica Roth
Asi to nikoho nepřekvapí. Divergence je akční, překvapivá, originální. I když jsem vždycky měla problém rozpomenout si, co se dělo v předešlém díle a ani náhodou si nevybavím spoustu detailů, stálo to za to. A přestože poslední díl malinko zkazil můj názor na tuhle celou sérii, protože celé to rozuzlení se mi moc nelíbilo, Veronica mi stejně dokázala vyrazit dech a musím uznat, že se fakt nebojí udělat nějaký pořádný zvrat.

# Mechanické století, Cherrie Priest
Steampukových knih není tolik, kolik by se mi líbilo. Nebo jich alespoň tolik nevychází u nás. Nebo se mi vždycky podaří se jim vyhnout. Každopádně tyhle knihy fakt můžu. A rozhodně ty od Priestové. Jednotlivé díly mezi sebou nesouvisí, není tam žádná romantika ani láska. Je to akční, napínavé, zajímavé... Nevíte, co si o tom myslet, dokud nejste úplně na konci. 

# The Selection, Kiera Cass
Ano, ano. Tahle série to má poměrně složité. Někteří ji úplně zatratili, někteří jí nesnáší a někteří milují. Já jsem v té poslední skupině. Nesmíte od toho očekávat moc. Vlastně se skoro celou knihu nic neděje a vy tak trochu máte tušení, jak by to všechno mohlo skončit. Je tam obrovská řadu různých momentů, které vám budou lézt na nervy a někdy nebude hlavní hrdinku pobírat. Ale co, stejně se mi to strašně líbí! 

# Drakie, Sophie Jordan
Přiznávám, že ani pořádně nevím, o čem tahle série byla. Nebo jak se jmenovala většina postav. Každopádně na téhle sérii opravdu něco bude, protože se mi ji podařilo přečíst za jeden jediný týden (což je pro mě opravdu velmi rychle).

# Burn for Burn, Jenny Han
Jenny Han miluju. Přečetla jsem od ní celou sérii Summer a teď jsem se vrhla do její další. A je podobně skvělá. Lepší dokonce. Ano, také nemůžete čekat nic světoborného, napínavého, dokonalého. Ale z jejích knih vyzařuje něco tak reálného, že tomu prostě musím uvěřit.

# Mercedes Thompson, Patricia Briggs
Miluju ten svět. Miluju Mercy, která si nenecháni nic líbit. Miluju to pojetí vlkodlaků, vlčí hierarchii... A ze všeho nejvíc upíra, který zbožňuje Scooby-Doo. A přestože se stále nemůžu prokousat sedmým dílem, stejně je to má nejoblíbenější série.

# Pushing the limits, Katie McGarry
Emocionální, nervy drásající, čtivé. Takhle bych označila knihy od této autorky. U byl vydán první díl, na druhém se pracuje a dva nás ještě čekají. Osobně jsem zatím četla pouze dva díly, na třetí se chystám, ale zatím mají stoupavou tendenci v tom, jak se mi líbí. Protože Pushing the Limits bylo sice skvělé, ale Dare you to mnohem lepší.

# Pokrevní pouta, Richelle Mead
Stačí jedno slovo. Adrian. Vampýrská akademie se mi líbila, pokud byli všichni tak nějak lidmi a dávalo to opravdový smysl. Ale Pokrevní pouta si mě získali o trochu víc. Co na tom, že to není takové jako byla Akademie? Že je Sydney mnohem umírněnější postava a není tam Dimitrij? Vždyť je tu Adrian!

You May Also Like

2 komentářů

  1. Adrian je naprosto úžasný! :) Sice jsem Pokrevní pouta ještě ani číst nezačala, ale už konečně musím. :D

    OdpovědětVymazat