Mé knižní série (2)

by - srpna 11, 2013

Tento projekt vymyslela Roxanne a jeho cílem je představit ostatním série, které máme v knihovně, a odpovědět na pár otázek. A pro dnešní den je to jedna z mých oblíbených sérií

Zavržený - Becca Fitzpatrick
Zavržený ~ recenze | goodreads | nakladatelství | trailer
Crescendo ~ recenze | goodreads | nakladatelství | trailer
Ticho ~ recenze | goodreads | nakladatelství | trailer
Finále ~ recenze | goodreads | nakladatelství | trailer

1. Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Tuším, že jsem se na o sérii dozvěděla na jednom fóru spojeném se Stmíváním. Bylo to nějak krátce po tom, co jsem se konečně prokousala Rozbřeskem a sháněla jsem něco nového na čtení. A kdo by odolal Patchovi na obálce?

2. Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Všechny. I přes klesající kvalitnost dílů mám tuhle sérii docela ráda, takže jsem se vždycky těšila na to, až budu vědět, jak to pokračuje. Snad jenom s posledním dílem to bylo jinak. To jsem spíš tuhle sérii chtěla mít rychle za sebou. 

3. Co na tuhle sérii říkáš?
Psala jsem už nahoře, že ji mám docela ráda. Hodně se to sice svezlo na úspěchu Stmívání, ale co už. Série obecně mi přijde originální a oproti dalším andělským sériím mi tenhle svět nevadil. Ano, poslední dva díly mi trošku zkazily mínění, protože to autorka strašně zamotala, a proboha, ten třetí díl byl prostě fail, ale kdyby na to přišlo, tak tuhle sérii klidně i někomu doporučím. Ono, kromě poslední dílu se mé hodnocení pohybovala mezi pěti a čtyřmi hvězdičkami, takže to o tom taky leccos vypovídá. A no, on ten poslední díl taky nebyl tak špatný, ale holt to slíznul i za ten třetí, kterému mi bylo opravdu líto dát hodně špatně hodnocení. 

4. Který díl z celé série máš nejraději?
Rozhodně první. Mělo to šťávu a Patch byl naprosto k sežrání. Postupně bohužel šla kvalita dolů a nebyl to takový zázrak, ale i zápletka druhého dílu se mi vážně líbila, protože jsem čekala trochu jiného záporáka. Každopádně, jednička vede na plné čáře. Ten počáteční vztah Nory s Patchem se mi zamlouval mnohem víc ta jejich následná "velká láska", i když se to rozhodně předpokládat dalo. 
5. Jaká je voje oblíbená postava, proč?
To je poměrně složité. Měla jsem ráda Noru, ale ta si to u mě docela nenávratně pohnojila, takže mám na výběr tři další postavy. Rixona, Scotta a Patche. Patche je prostě sexy padlý anděl, co nejde daleko pro ránu a než si ho Nora omotala okolo prstu, tak byl tím pravým badboyem, pro kterého tluče nejedno srdce. Rixon byl je jeho kamarád. Nejdřív byl docela hodně na pozadí a já si ho ze zvláštního a ujetého důvodu docela i oblíbila. A Scott. Scott zachránil situaci třetího dílu. Opravdu hodně a nakonec se mi i hodně líbil jako postava. Dával tomu takový normální rozměr, i když mám jiné měřítko než autorka, protože 183 cm není zas tak nezvyklá výška, ale co už.

6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Marcie a Nora. Marcie je prostě slepice. A to byl účel, je to prostě ta holka, co chce hlavní hrdince za každou cenu zavařit. Prostě taková ta klasická čubka (pardón za ten výraz, ale fakt nevím nic výstižnějšího). A Nora... řekněme, že udělat slepici i z ní byla docela podpásovka.

7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Obálky jsou naštěstí stejné jako originální, takže nemám co porovnávat. :)
8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Asi první a třetí. Druhá taky není k zahození, ale ta čtvrtá se mi moc nezamlouvá. Každopádně ta první je asi nejpovedenější. Padající Patch je opravdu skvělý a obálka toho hodně napovídá o příběhu. U toho třetího se mi zase líbí ta voda, dodává to obálce něco, co ty ostatní nemají a přijde mi jako ta nejvíce propracovaná obálka. 

9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Když byl Patch poprvé u Nory a vařili spolu. Nebo když hráli kulečník.

You May Also Like

9 komentářů

  1. Tuto sérii bych moc chtěla.. Ty obálky jsou nádherné!! :))))

    OdpovědětVymazat
  2. Obálky jsou nádherný, to je fakt, i když sérii jako takovou moc ráda nemám - nesedl mi příběh :) Ale věřím, že v knihovně musí vypadat parádně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně ty knihy nesedly. :) Já je nepovažuju za žádný zázrak, ale mám je docela ráda. :)

      Vymazat
  3. Ty obálky se mi fakt líbí, jednou už jsem ji měla doma z knihovny, ale nedostala jsem se k tomu no.. Snad někdy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak teď jsi mě fakt naladila :) O Zavrženém jsem už dlouho uvažovala, ale pak jsem ho zavrhla. Teď si tak říkám, že to asi byla chyba, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkám, není to asi nejlepší série široko daleko, ale rozhodně ji mám ráda. Je to fajnové počtení a hlavně se to čte v podstatě samo. :)

      Vymazat