Třicetidenní knihobraní (3)

by - června 05, 2013

Za tímhle projektem stojí VeEee. Je to na stejném principu jako třeba 30 day book challenge, kdy se v pravidelných intervalech (tady je to v rozmezí dvou dnů) zveřejňují články s knihami na daná témata. A právě kvůli těm tématům jsem se nakonec rozhodla zapojit, protože to není jen "oblíbená kniha" apod., ale jsou to i věci, nad kterými se opravdu musí přemýšlet. A jak jsem si tak procházela svou knihovnu, zjistila jsem, že vybrat nějakou knihu je opravdový problém a ještě horší to bylo udělat tak, aby se knihy neopakovaly. On si člověk řekne, že je to brnkačka, ale když nad tím tak přemýšlí, pomalu si začíná říkat, do čeho se to zatraceně pustil. 

3. Kniha, kterou bych mohla číst stále dokola
vyberte jednu knihu ze svého aktuálního stavu knihovničky, kterou můžete číst opakovaně, a přece jen vás neomrzí. Pokud možno napište, kolikrát jste již danou knihu přečetli.


Momentálně uvažuju dokonce o tom, že bych vůbec nemusela nic říkat. Protože o téhle knížce jsem toho za svůj život řekla až až. Jenomže já si nemůžu pomoct. Hostitel je pro mě kniha s velkým K. A i když Stephanie nikdy nebude patřit mezi moje nejoblíbenější autory, musí se nechat, že psát rozhodně umí. Jenomže také nesmí psát o vlkodlacích a třpytících se lesních vílách upírech. Ale ano, ano, já vím, to si pletu knihy. 

Momentální scóre je celkem 4x re-reading téhle knihy. Nejsem blázen a stále mě to baví. A taky se jednou chystám tohle číslo hezky zaokrouhlit. Protože já mám tenhle příběh zatraceně ráda. A to i skoro všechny postavy, snad až na Jareda, jenomže na druhou stranu, já ho chápu. Jeho chování neni tak moc nepochopitelné, a i když se často chová jako naprostý idiot a oproti němu je Ian prostě strašné zlatíčko, tak i on je dobrou postavou. A nejlepšími postavami jsou prostě Melanie s Wandou. A ať už to bylo ve filmu nebo v knize, jejich vnitřní rozhovory jsou něco neskutečného. Něco naprosto skvělého a já se toho snad nikdy nenabažím. 

A teď dost už! Měla bych to znovu rozečíst... 

You May Also Like

12 komentářů

  1. Hostitele jsem četla.Je to naprosto dokonalá kniha. Taky bych ji přečetla klidně i víckrát.. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Hostiteľa som čítala iba jedenkrát, ale určite si ho znova prečítam :)

    Ian je naj, no v knihe sa mi viac páčil Jared :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Jared nevadil, když jsem to četla poprvé. :D Pak už to s ním šlo z kopce. :D

      Vymazat
  3. Akorát jsem si ho v březnu znovu přečetla před filmem... Tak po páté :) Myslím, že to, že jsem těch 500/600 stran přečetla za den už něco říká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně. :) Taky jsem to plánovala, že si ho přečtu před filmem, ale nějak z toho sešlo. :D

      Vymazat
  4. Ááá další Hostitel :D taky si chci někdy knihu přečíst znovu, i když jsem jí nedávno četla :) je to vážně úžasný příběh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jen do toho. :D Já když jsem ho četla podruhé, tak to bylo asi po 14 dnech. :D A stejně jsem si to užila. :D

      Vymazat
  5. Hostiteľ! :) Jedna z naj kníh, aké môžu byť a tiež by som ho dokázala čítať do aleluja, je proste perfektný :)

    OdpovědětVymazat