Třicetidenní knihobraní (14)

by - června 28, 2013

Za tímhle projektem stojí VeEee. Je to na stejném principu jako třeba 30 day book challenge, kdy se v pravidelných intervalech (tady je to v rozmezí dvou dnů) zveřejňují články s knihami na daná témata. A právě kvůli těm tématům jsem se nakonec rozhodla zapojit, protože to není jen "oblíbená kniha" apod., ale jsou to i věci, nad kterými se opravdu musí přemýšlet. A jak jsem si tak procházela svou knihovnu, zjistila jsem, že vybrat nějakou knihu je opravdový problém a ještě horší to bylo udělat tak, aby se knihy neopakovaly. On si člověk řekne, že je to brnkačka, ale když nad tím tak přemýšlí, pomalu si začíná říkat, do čeho se to zatraceně pustil. 

14. Kniha, při které jsem se bála o své zdraví
při čtení které knihy z vaší knihovničky, jste se vážně báli o svoje zdraví? Kdy se vám srdce rozbušilo tak, že jste každou chvíli počítali s infarktem, ať už díky strašidelným, romantickým nebo jiným scénám.

Vybrat něco k tomuto tématu nebylo zas tak těžké, jak jsem si myslela, přestože úplně nesplňuje zadání. Víte, při čtení téhle knihy jsem se víc než o svoje zdraví bála spíš o zdraví knihy jako takové, konkrétně tedy Krásné katastrofy od Jamie McGuirre. 

Vím, že se tenhle příběh strašně lidem líbí. A dokonce asi i chápu, proč. Jenomže na mě tohle prostě silně nezafungovalo. Nebylo to přehnanými očekáváními nebo kdo ví čím, já jsem od toho ani moc nečekala. Vadil mi příběh jako takový, iluze toho, že holka může naprosto změnit kluka, celý ten převrácený svět zápasení, který byl zatraceně nereálný, spousta chyb v textu, kterých si musí všimnout každý... A hlavně, hlavně, hlavně Abby a Travis, nesnesitelné postavy, které mi lezly krkem od začátku do konce. Ale je pravda, že i tohle by se dalo překousnout. Nejhorší na celé té knize je totiž Holubička. Protivné, dětinské a naprosto ujeté oslovení Holubička, které lezlo snad do každé pitomé stránky a já si málem vytrhala všechny vlasy, protože sama o sobě nemám úplně ráda, když mi někdo říká nějakou přezdívkou a tohle - tohle! - to mě opravdu málem zabilo.

You May Also Like

4 komentářů

  1. :D aj mňa hlavné postavy rozčuľovali, ale celkom dobre sa na nich dalo zasmiať :D

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím :D holubičko! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Súhlasím! :D Aj s Holubičkou a hlavne s tým, že Abby je neznesiteľná. Ja ju považujem asi za najhoršiu hlavnú hrdinku zo všetkých. S tak hlúpym dievčaťom som sa v knihe už dávno nestretla.

    OdpovědětVymazat