Měsíční chvástačka: květen 2013

by - května 31, 2013

Pořádá Judit!
Jedná se o výčet všech knih, které jste za daný měsíc začali vlastnit.  Zahrnuje knihy koupené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzování. Nezahrnuje knihy půjčené, kradené, učebnice a podobné zlo. :)
Zakletá - Orson Scott Card
Harry Potter and the Philosopher's Stone - J. K. Rowling

Květen byl a nebyl šťastným měsícem (pravděpodobně se lepšího vysvětlení dočkáte v Knižních chvilkách, které se pomalu a jistě mění na mé Knižní vykecávky, a já už poctivě sbírám fotky). Každopádně byl měsícem náročným a z toho také trochu plyne to, že mi přibyly jen dvě knihy. Tou první je recenzní výtisk od CooBoo, Zakletá, se kterou se peru už pěkných 14 dní a nejde to a nejde! Je to pěkně psaný příběh, pro někoho i opravdu kouzelný, ale mně se pořád nějak nemůže dočkat pod kůži a spíš mě to nudí, než abych si knihu užívala. Momentálně jsem už docela dlouho na straně 154 z téměř 430, což už je poměrně smutné. Nicméně není ten příběh tak děsný na to, abych to četla tak dlouho, má to i jiný důvod. A tím je ten, že mám víceméně zakázané (od doktora, nikoliv od rodičů, kteří tak jako tak trpí tím, že trávím nad knihami moc času) číst (také vám to zní tak děsivě a nepředstavitelně?!) a ani to nevydržím, protože mě po chvíli začne bolet hlava nebo oči. Nicméně, knihu rozhodně dokončit chci a recenze se také jednou dočkáte.

No a tou druhou kniha je první díl Harryho Pottera v originále, který jsem dostala od kamarádky k narozeninám (byla zabalená v kouzelném papíře s Mickey Mousem - a ne, vůbec jsem neměla plnoletiny a oficiálně už díte nejsem...!). Protože jsem to naprosto barbarsky ještě nečetla a moc ráda tvrdím, že si na to přijdu docela stará (svatá pravda!) a že v angličtině bych to mohla nazvat sebevzděláváním, vzala mě doslova. No a jak to tak vypadá, teď už se čtení rozhodně nevyhnu a navíc, koukněte na tu obálku! Je naprosto dokonalá a já se v hodně blízké době chystám objednávat další díly (ať žije účet na bookdepository - na cestě už je dokonce The Elite! :)). 

Co za poslední měsíc přibylo do vaší knihovničky? :) Doufám, že to nebyla tak chudá nadílka jako ta moje!

You May Also Like

12 komentářů

  1. Odpovědi
    1. A to tu ani moc nevynikne! Ve skutečnosti se tam ještě lesknou listy a to je teprve něco! :)

      Vymazat
  2. Zakletou mají už snad všichni a já jsem zase pozadu. :( Už bych si ji taky měla pořídit. :/ Jinak moc krásné přírůstky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všichni o ní tvrdí, že je to kouzelná kniha, i když si to zatím nemyslím, takže by to za zkoušku stálo. :) A děkuju. :)

      Vymazat
  3. Obidve knihy ti veľmi závidím ;) Táto edícia HP má veľmi pekné obálky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, ten HP má vážne skvelú obálku.^^ A nečítala si to?:O Musíš napraviť.
    Inak to s tým, že nemôžeš čítať je teda riadne na nič, chudák.:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nečetla, nečetla, nečetla... *sama sebe fackuje* a rozhodně to napravím :D Zas tak zlé to není (aneb, kdo řeší zákazy? :D)

      Vymazat