Knižní chvilky (2)

by - května 12, 2013

Po poměrně dost dlouhé chvíli se opět hlásím s Knižními chvilkami (TerezZ). Kterých za poslední dobu je tak nějak opravdu málo. Pokud sledujete můj profil na goodreads, mohli jste si všimnout, že za poslední dobu to opravdu není úplně valné s tím, co vlastně čtu. O to víc, že jsem se tak trochu začala věnovat i povinné četbě (také bylo docela na čase, ať chcete nebo ne, maturita je už příští rok :D), a tím pádem šlyknihy "pro zábavu" tak trochu stranou. Tím jsem také docílila toho, že jsem Sapphiqua četla víc než měsíc a Krásnou katastrofu, která je na fotkách níže, také čtu už nějaký ten pátek.
Musím vám povědět, že pořád mi uniká, proč se kniha tolika lidem líbila. Už jsem to jednou psala na goodreads a Domčo mi tak nějak pomohl přijít na to (nebo spíš si přiznat), čím to vlastně je, svým komentářem: "aj ja to teraz čítam... Mne sa na tom páči tá jednoduchosť. A konečne je to niečo ne-fantastické. :)" A to je ono, kniha je právě strašně jednoduchá, prvoplánová, předvídatelná... A často také trošku nesmyslná. A co víc, ten tolik úžasný, dokonalý, bla, bla, bla..., Travis Maddox mi fakt k srdci nepřirostl. Stejně jako Abby. Jako pár se mi nezdají ani trošku... Prostě, nevím.
Na druhou stranu jsem se rozhodla s touhle knihou malinko experimentovat a začala jsem si lepit lístečky do míst, které jsou nějakým způsobem zásadní, anebo jsou to takové ty wtf momenty, kdy mi tam opravdu nesedělo vůbec nic. A ty špatné momenty docela převládají a tuším, že tahle fotka je z doby, kdy jsem byla někde okolo 160 stránky a těch lístečků je tam 28. 
Tak a tady je ještě můj nejnovější přírůstek do knihovničky, recenzní výtisk od CooBoo, za který moc děkuji. Tady na té fotce to není tak vidět, ale ve skutečnosti je ta obálka prostě nádherná, protože na matné obálce jsou lesklé listy, což je opravdu zajímavé. Nicméně je to kniha, který má poměrně zvláštní barvu obálky a já mám šílený problém s tím, zařadit ji na nějaké místo do knihovny, abych s tím byla spokojená (ale to není problém jen této knihy. CooBoo má prostě talent na to, vyrábět obálky, co se mi nikam nehodí. Například Rudá jako rubín nebo Střípky duší, anebo Jsem roztříštěná. S nimi prostě nikdy nejsem spokojená!). 
A nakonec, tady je fotka, jak včera můj stůl vypadal zhruba v jednu v noci. :D Fuck america a Zakletá, které pořád nemají pevné místo v mojí knihovně, Krásná katastrofa, které jsem se chtěla věnovat, než jsem si chytře vzpomněla, že musím napsat další část příběhu na pokračování, který se spolužačkou píšeme na tvůrčí psaní (viz štos papírů napravo) (vlastně ne, že bych něco napsala...) a iPod, kde mi hráli Sum41. A nakonec hrnek horkého čaje na rozmrznutí. :D

You May Also Like

7 komentářů

  1. Upřímně, na Krásnou katastrofu se ani nechystám, i když ji většinou každý chválí. Uvidím, má ji sestra, dokonce pomalu už i dvakrát přečtenou, ale nějak mě to neláká.
    Na druhou stranu na Zakletou se strašně těším :) Doufám, že ji u nás v knihkupectví budou mít.
    A soucítím s tvým problémem s obaly knih od CooBoo :D Já mám problémy s Knižním klubem, protože mají většinou černé hřbety a jsou to vždycky nervy, aby nebyla jedna polička celá černá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha! Alespoň s těmi obálkami v tom nejsem sama. :D A teda, to já mám černých poliček docela dost, ale nikdy jsem se nad tím takhle nezamýšlela... Hm... Asi bych si to měla oživit barvama... :D

      A nevím s tou Katastrofou, tož... Pro mě to byla jedna velká blbost a zároveň i pěkná ztráta času... :/ :)

      Vymazat
  2. Zakletú by som si rada prečítala, znie mi to ako Šípková Ruženka z anotácie 8P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona to tak i trošku je, ale o něco zamotanější. :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné. :) Krásnou katastrofu i Zakletou bych si ráda do budoucna pořídila a přečetla.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná katastrofa je božská kniha. Upřímně nevím, co se vám na ní nelíbí. Je to úžasná kniha a vy musíte být úplně slepí, když to nevidíte!!!

    OdpovědětVymazat