Kouzelná knihovnička (1)

by - března 26, 2013

Ano, nakonec došlo i na mě já se účastním projektu, který vymyslela Abyss. Dokonce jsem to plánovala už docela dávno a snad i měla fotky, ale ty se ztratily někde v čase. No, podstatné je, že jsem se díky svému dalšímu upgradu knihovny rozhodla, že by nebylo od věci nafotit si, jak to vypadalo předtím. A protože mám knihy rozházené po různých místech, rozdělím to do dvou příspěvků. Jinak se opravdu omlouvám za kvalitu fotek, tak nějak technika stávkovala a toho zrnění se prostě zbavit nedokážu. (Doufám, že vám ty fotky půjdou alespoň zvětšit, protože jestli ne, Bůh chraň blogera!)
První a zcela zaplněná část mé knihovničky. Tuhle poličku jsem plnila zhruba od loňských Vánoc a plného stavu se dočkala až někdy v létě, teď už se provádí jen nějaké estetické úpravy. Podstatné ale je, že váhu všech knih ustála a ještě se nezřítila dolů. A co tam tedy schovávám za knihy? 
Na začátku je tu kompletní andělská série Zavržený od Fitzpatrickové (Zavržený, Crescendo, Ticho, Finále) nasledovaná prvním dílem Paranormálů Kiersten White (Zlodějka duší). Starcrossed je vůbec má první kniha v angličtině, co jsem měla doma, nicméně stále nedočtená, protože mě ani trochu nebavila. Dál je tu první díl Šerochodce od Kat Richardson a Na půl cesty do hrobu, první díl série Noční lovci. Druhá část první poličky začíná Bílým koněm od Alex Adams, pokračuje sbírkou povídek Prokletý maturiťák a trilogií Hex Hall od Rachel Hawkins (Čarodějnice z Hex Hall, Démon z Hex Hall, Bitva o Hex Hall). Pak tu mám Drakie od Sophie Jordan, na kterou si pořád né a né najít čas, přeslazenou andělskou knihu Zář od Alexandry Adornetto, jediné dva díly Jezdců časem od Alexe Scarrowa, které u nás vyšly, a dva první díly Modré krve (Modrá krev, Krvavý karneval), ke kterým se už rok chystám. 
Druhá polička začíná třemi díly Smečky (Směčka, Vzpouza, Oběť), u které jsem stále nečetla poslední díl, protože jsem se naštvala na autorku po tom, co jsem si přečetla pár spoilerů v recenzích. Dál jsou tu Nádherné bytosti a Nádherná temnota, první dva díly série Kroniky prokletých zaklínačů; dvě vílácké knihy Železný král a Železná dcera od Julie Kagawa. Skvělá dystopická kniha Pod nekonečnou oblohou od Verinicy Rossi, Srdce v sázce, první dva díly Lesu rukou a zubů (Les rukou a zubů, Vlny zmítané smrtí), série o zombíkách. Pokračuje to Odkazem Stonehenge a dvoudílnou sérií Inkarceronu (Inkarceron, Sapphique) od Katherine Fisher. Následují Pád a Muka od Lauren Kate a úplně poslední je Anna krví oděná.  
Zleva to jsou My děti ze stanice ZOO, Škola života, Milionář z chatrče, Povídky z jedné a druhé kapsy (proč jen nejsou vedle sebe? :D), Nebe nezná vyvolených, Husí kůže, Povídky od Kafky, můj památník a kompletní Stmívání. 
Tak a poslední část v tomto článku, kde jsou v podstatě knihy, které zatím nebyly kam dát. Zleva je to český počin Odstíny života a dvě knihy s herní tematikou Erebos a G2R: Tajemná hra. Následuje Napořád, první díl a zároveň poslední díl série Nesmrtelní od Alyson Noël, který jsem ochotná přečíst i bez mučení. Výbuch, Twenty boy summer, Pijou mi krev, Jestli zůstanu, Mayské proroctví, první díl Čísel. Pak dva díly skvělé urban fantasy Kroniky železného druida (Prohnaný, Proklatý), dál méně skvělé série Lovkyně snů (Procitnutí) a Stefanových deníků (Zrození, Chuť krve) následované Temnou akademií (Vyvolení). Prokletý dům od Rachel Caine, dokonalá kniha Ten, kdo stojí v koutě a série Věř mi. A na konci několik dílů Školy noci, které možná i jednou přečtu, pokud nebudu mít na práci nic lepšího.

Tak tohle je první část mé knihovny, zanedlouho bude následovat další, ve které se nachází většina mých oblíbených knih. :) 

You May Also Like

4 komentářů

  1. ách, tak to je nádhera ♥ hlavně tedy ta první a druhá polička :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyyyjo, to je sbirka :O :-) krasa, krasa !

    OdpovědětVymazat
  3. Samé úžasné knihy :) Prajem, aby sa ti knihovnička len a len rozrastala :)

    OdpovědětVymazat