Mezi-recenze: Anna krví oděná

by - února 18, 2013

Dnes je to mezi-recenze na knihu, kterou jsem odložila na dobu neurčitou, dokud jsem nedočetla Pandemonium. Proto si to chci trochu připomenout a tak nějak si sepsat, co si o tom vlastně myslím. 

Anna krví oděná (Anna, #1)Kniha: Anna krví oděná
Autor: Kendare Blake
Aktuální strana: 144

Děj: Cass loví mrtvé. Tedy ty mrtvé, kteří nějakým nedopatřením zůstali uvěznení mezi dvěma světy. A jeho dalším cílem je Anna. Holka, která byla brutálně zavražděna a pokračuje v tom, co její vrah začal. Jenomže Cassovi se do toho podaří zatáhnout ještě další lidi a navíc Anna není úplně to, co očekával.

Námět, originalita: Moc duchařských příběhů jsem nečetla. Ani nevím proč, asi prostě nejsou tak běžné. Proto jsem se tedy těšila na něco, bude kombinací mnou oblíbeného tématu lovení a něčeho, co tolik neznám. Nicméně i když je to poměrně originální příběh, pro mě docela krok vedle.

Styl psaní: Stojím si za tím, že kniha je napsaná dobře. Jenom ten překlad mě totálně zabijí. Až moc často se mi zdá, že věty nedávají smysl a taky často se stává, že ve větě se docela dost protiřečí. Ale i přes tohle všechno, nedokážu se přenést přes jednu věc. Anna, která je mrtví sto let, mluví jako normální současnice. 

Postavy: Cass je idiot. Upřímně si to fakt myslím a totálně mi nesedí a nesnáším ho už asi od druhé kapitoly. Vůbec ale vůbec nechápu jeho postupy, myšlenkové pochody a nevím co ještě. Vždycky jsem si myslela, že holky dokážou být jenom takhle protivné, ale to jsem se zatraceně sekla. Vedle toho Anna není o moc lepší, i když od ní se také nic hezkého nečeká. No... možná že se dokonce chová až trochu moc hezky.

Klady: Námět a poměrně rychlý spád děje. Dokonce i ty stránky dokonce ubíhají, i když je to poměrně neuvěřitelné s tím, co je napsané uvnitř...

Zápory: Postavy. Cass je na zabití a asi se nikdy nesmířím s představou hmotného ducha.

Reakce po prvním čtení: Korektor měl dovolenou....
Reakce po posledním čtení: Neměla by holka, co je půl století zavřená v baráku, a když někoho potká, přehrabuje se mu v orgánech, mluvit trošku jinak? Možná třeba malinko zastarale? Protože věta "Vsadím se, že ses málem posral" je trochu dost nad rámec.
Očekávání do budoucnosti: Něco zajímavého na konci a v dalším díle. Hlavně by to ale mohlo začít dávat smysl.

Zbývá mi přečíst: cca 128 stran

You May Also Like

5 komentářů

  1. Túto knihu si určite raz prečítam, námet je super, ja mám duchov rada 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Túto knihu tuším čítal už každý okrem mňa :D Musím si ju už konečne zaobstarať :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kamarádka ji zrovna čte. Taky mě docela zaujala. No, uvidíme.
    Tahle knížka nezůstane bez mých otisků prstů :).

    OdpovědětVymazat