Hrdinové, kteří mi ukradli srdce: Charlie

by - ledna 10, 2013

Před nedávnou dobou jsem se rozhodla, že čas od času zveřejním článek, ve kterém budu pojednávat o nějaké knižní postavě, která si mě něčím získala. Každý článek asi pojmu trochu jinak, ale primárně se budu zaměřovat na to, proč si mě zrovna daná postava získala. A ne, nebudu to zaměřovat jen všechny ty neodolatelné mužské hrdiny, ale také na obyčejné vypravěčky, které nějak vybíhají ze zaběhnutého Mary Sueovského konceptu. A pro dnešní den to jsou:


Charlie
Těm, kteří nejsou tolik seznámeni s touto postavou, mimo jiné 
ztvárněné ve filmu Loganem Lermanem, se jedná o hlavní postavu knihy Ten, kdo stojí v koutě od Stephena Chbosky.

Charlie je minimálně zvláštní postava. Je to introvert, uzavřený a na první pohled poměrně nespolečenský. Jenomže za to mohly spíš události v minulosti než od samotný. Nicméně je to postava, která si v knize prošla vším dobrým i špatným, postava, která prošla neskutečným vývojem. A taky mi prostě přirostl k srdci.

V knize bylo řečeno, že možná až moc přemýšlí. A je to pravda, proto je také tím, kdo stojí v koutě, pozorovatelem. Nicméně přemítal nad věcmi, co by mne samotnou asi jenom tak nenapadly, ale bylo by zajímavé o tom přemýšlet. 

A vlastně proto jsem si ho tolik oblíbila. Přirostl mi k srdci svým příběhem, svou povahou, svým vystupováním. Nehledě na to, jakými obdobími a pády si prošel. Nikdy se nevzdával. A tedy... Abych pravdu řekla, nejradši bych mu odepsala na jeho dopisy. 

You May Also Like

7 komentářů

  1. Charlie je skvelý 8) má svoje kúzlo 8)
    a Logan tiež 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Právě teď tuhle knihu čtu, Charlie je opravdu zajímavá postava ;) No a Logan... to je prostě Logan :D

    OdpovědětVymazat
  3. Huh, knihu som si chcela prečítať, potom som zase uznala, že to asi nebude úplne pre mňa... a teraz... proste neviem.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si to říkala, dokud jsem nezačala číst. :D Ale tak si zkus třeba pustit film a pak uvidíš. :)

      Vymazat
  4. Mě neskutečně iritovalo, jak pořád brečel! Ale ve filmu byl úplně kouzelnej, takovej nevinnej kukuč!
    Charlie mi trochu připomínal sebe v nějakých 14... 15... Taky jsem byla taková divná, s nikým nemluvila, jen pořád četla a pozorovala ostatní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad tím brečením jsem taky docela kroutila hlavou. :D Mně taky Charlie připomínal mě samou, když mi bylo o něco míň. :)

      Vymazat