The Lifeguard vs. Destiny

by - listopadu 22, 2012

Pokud nějak pravidelněji sledujete knižní svět, rozhodně vám neuniklo zveřejnění obálky třetí části série Brightest Kind of Darkness, která vychází 31. března příštího roku. Osobně s touhle sérií zkušenosti nemám, ale to nevadí - mám v úmyslu mluvit úplně o něčem jiném, než je příběh. Ano, hádáte správně, půjde o obálky. Co myslíte, že se stane, když obyčejného blonďáka přebarvíte na černu a bude ho napadat vrána? 

První knihou na seznamu je kniha, která se na pultech pro širokou veřejnost objevila už 1. března tohoto roku, tedy 2012. Contemporary příběh s kapkou paranormálna a názvem The Lifeguard byl stvořen rukama Deborah Blumenthal a k dnešnímu dnu se na goodreads chlubí svým průměrným hodnocením 3.37 při 270 hodnoceních. Ale stejně, lepší než hodnocení, je rozhodně obálka. 

Pro Sirenu je tohle neklidné léto. Zpátky v Texasu, kde je její rodina oddělena, je to úplně jiné, než tady na Rhode Islandu u svérázné tety. Dlouhé dny na pláži a fascinující setkání s ním. Pilotem, plavčíkem se šamanskými schopnostmi. Zachránil Sirenu a zavinil, že se cítila jako ztracená na otevřeném moři. Sirena objevuje svou posedlost Pilotem a zjišťuje jeho mytické, téměř magické, dary.




V jednoduchosti je krása. Známý fakt, který tady platí dvojnásob. Žádné složitosti, jen fotka příjemně vypadajícího blonďáka, vlny korespondující s místem, kam je kniha zasazena, a všechno hezky dovršeno jednoduchým fontem. Zdá se mi, že právě ten font krásně doplňuje celou obálku, přestože zrovna nemám v oblibě červenou barvu. Nicméně písmo laděné do této barvy se mi moc líbí. 



Tak a jako druhou knihu tu mám Destiny od P. T. Michelle. Jak už jsem zmiňovala, jedná se o třetí díl série, který ještě nespatřil světlo světa, ale první díl, Brightest kind of Darkness je hodnoceno 3.96 hvězdičkami, a to při 1 489 hodnoceních. A protože Destiny je pokračování, dávám vám sem anotaci k prvnímu dílu této YA fantasy série.

Nara Collins je až na jednu výjimku obyčejnou 16tiletou dívkou. Tou výjimkou je, že se jí každou noc zdá o událostech nadcházejícího dne. Vždycky se vyhýbala tomu používat svůj dar ke změnění osudu… dokud nesní o budoucnosti, kterou nemůže ignorovat.

Potom, co Nara zabrání bombovému útoku na střední školu Blue Ridge, její schopnost vidět budoucnost se začne vytrácet, zatímco ve škole bude přibývat zraněných studentů až moc rychle. 

Potýkajíc se ztrácením své moci a potřebou zabraňovat dalším katastrofám, se Nara setkává s Ethanem Harrisem, tajemným samotářem, který, jak se zdá, jí rozumí mnohem více než kdokoliv jiný. Ethan a Nara si mezi sebou vytvoří pevné pouto, které se vyostří v té chvíli, co Nara začne klást otázky o temné minulosti.

Přestože se postava kluka změnila barvou vlasů, bylo mi na první pohled jasné, že se jedná o toho samého. Přesto je obálka povedená. Jemné barvy se změnily na temně modrou, přibyla postava vrány a ornamenty ohraničující název série. Název knihy je dobře odlišený od ostatního textu a krásně čitelný a výrazný. Na druhou stranu mi přijde až moc do očí bijící název autorky. 

Nemůžu říct, jaká obálka by se mi líbila víc. Každá má něco do sebe. Lifeguard mě zaujal svou světlostí a jednoduchostí, na druhou stranu Destiny působí tak zvláštně tajemně. Nicméně, když se podívám na ostatní obálky série Brightest kind of the Darkness, tak nějak mi k nim Destiny nepasuje. 

Jaká obálka se líbí víc vám? 

You May Also Like

2 komentářů

  1. Mne obálka Destiny, ale obe majú absolútne rovnaký základ, už fakt nechápem ako môže niekomu chýbať toľko kreativity, že nevie dať chlapca aspoň z iného uhla, preboha. Nepáči sa mi, keď majú 2 odlišné príbehy rovnakú obálku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, souhlas! Nechápu, že nikomu nedojde, jak strašně jsou si ty obálky podobné. :/

      Vymazat