Hrdinové, kteří mi ukradli srdce: Uriah

by - října 19, 2012

Před nedávnou dobou jsem se rozhodla, že čas od času zveřejním článek, ve kterém budu pojednávat o nějaké knižní postavě, která si mě něčím získala. Každý článek asi pojmu trochu jinak, ale primárně se budu zaměřovat na to, proč si mě zrovna daná postava získala. A ne, nebudu to zaměřovat jen všechny ty neodolatelné mužské hrdiny, ale také na obyčejné vypravěčky, které nějak vybíhají ze zaběhnutého Mary Sueovského konceptu. A pro dnešní den to je: 
Uriah

Jsem si skoro jistá, že tohle jméno vám musí něco říkat. Ano, ano, je to Uriah z Divergence. A ano, mé srdce ohledně této knihy nepatří jen Čtyřkovi (o kterém se tu určitě taky jednou dočtete), ale musí se dělit s Uriahem.


Uriah je rozený Neohrožený a v Neohroženosti se také rozhodl zůstat (je stejný ročník jako Tris). A to dokonce i velice úspěšně. Nejen ale, že je pro něj strach něco úplně cizího, ale on má i srdce. Je přátelský, statečný, nemá předsudky, přijímá konkurenci, upřednostňuje své kamarády, opravdu mu na nich záleží, a taky je chytrý. 

Ale abych tu teď zkrátila svoje plky, na Divergent lexikonu je popsaný právě takhle: "Vysoký a hezký, s bronzovou pletí a tmavýma očima. Jeho úsměv vypadá oproti jeho tmavší pleti bíle. Za uchem má tetování hada, jehož ocas se stáčí okolo jeho ušního lalůčku. Další tetování má přesně nad pasem jeho kalhot."

Jasný, vím, že to zní trošku... zvláštně, ale tak pro obrázek to zatím stačí. Každopádně, určitě si myslím, že vy, co jste knihu četli, jste si ho oblíbit prostě museli. Mně to ze začátku sice trochu trvalo, protože jsem na celou tu společnost Neohrožených nahlížela trochu s předsudky, ale teď... Jó, doufám, že se ho v dalším díle dočkáme ještě víc. A že ho autorka nechá žít... 

Tento příspěvek je také součástí meme pořádným Sue!

You May Also Like

3 komentářů

  1. Já musím říct, že mi nějak tahle postava úplně vypadala. :D Nemůžu si vzpomenout, kdo to sakra je.. :D Ale kdyby mi tuto postavu někdo více přiblížil, určitě bych si vzpomněla. :) Úžasné meme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsi mohla zapomenout? :D Tak já nevím, kdy mi nejvíc přišel do povědomí, ale třeba je to ten, jak sestřeloval Marlene (tuším) dortík z hlavy... :D A jinak mladší brácha Zeka.... :D

      Vymazat
  2. och, Uriah-a zbožňujem 8_P
    presne preto, ako si ho popísala, má skvelé vlastnosti a tiež nechcem, aby zomrel 8_(

    OdpovědětVymazat