Měsíční chvástačka - Červenec až Srpen

by - září 13, 2012


Pořádá Judit!
Jedná se o výčet všech knih, které jste za daný měsíc začali vlastnit.
Zahrnuje knihy koupené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzování. Nezahrnuje knihy půjčené, kradené, učebnice a podobné zlo. :)
Po dlouhé, ale dlouhé době přicházím s přehledem knih, které mi přibyli na poličku. Za ty tři měsíce se mi nashromáždilo 14 nových knih, ale shodou okolností jsem se nedostala ke všem. Je to už poměrně dlouho, co jsem nějaké kupovala a tak, takže si ani náhodou nepamatuju, v jakém měsíci byla koupená která a nějaké "příběhy" z nákupů asi také nebudou už úplně autentické. Ale přesto se prostě musím pochlubit. :)

  1. Prohnaný (Kroniky železného druida #1), Kevin Hearne (recenze)
  2. Clementine (Mechanické století #2), Cherrie Priest
  3. Mayské proroctví: Zápas o osud lidstva, Christy Raedeke
  4. Démon z Hex Hall (Hex Hall #2), Rachel Hawkins
  5. Past (Zahrada nesmrtelnosti #1), Lauren DeStefano
  6. Na půl cesty do hrobu (Noční lovci #1), Jeaniene Frost
  7. Mladší (Banka těl #1), Lissa Price
  8. Čísla (Čísla #1), Rachel Ward
  9. 0.4: Soumrak Civilizace, Mike Lanchester
10. Dokonalý pár (Matched #1), Ally Condie (recenze)
11. Pod nekonečnou oblohou (Nebe #1), Veronica Rossi (recenze)
12. Drakie (Drakie #1), Sophie Jordan
13. Jestli zůstanu, Gayle Forman
14. Loď mezi hvězdami (Vesmír #1), Beth Revis

Ať žijí dystopie! Podílem jsem si nejvíc knih koupila právě z alternativní budoucnosti, přestože jsem četla jen dvě. Na Banku těl  jste toho mohli strašně moc slyšet. A jenom to pozitivní! Bylo jasné, že mi kniha nebude moct uniknout, takže už se krásně vyjímá na mé poličce s tou svou trochu strašidelnou obálkou a čeká, až ji otevřu. A když už jsme u těch obálek, i z 0.4: Soumrak civilizace mi jeden čas pěkně běhal mráz po zádech. Když jsem si knížku odnášela z obchodu, byla jsem překvapená, jak je strašně tenoučká. Taktéž jsem ji ještě nečetla, ale jednoho deštivého dne, až nebudu muset dřepět ve škole, pustím se do ní! :) Na začátku prázdnin jsem se pustila i do Dokonalého páru, který jsem si přinesla domů hned po vysvědčení. Bylo to příjemné překvapení a v recenzi se můžete dočíst, co se mi na něm tak líbilo! Další již zrecenzovanou dystopií je Pod nekonečnou oblohou, která mě sice tak trochu odrovnala, ale stejně jako Dokonalý pár jsem si ji zamilovala. A nakonec je tu ještě Past, o které se okolo jejího vydání mluvilo jen v superlativech a já se na ni moc těším.
Čísla a Jestli zůstanu jsem si koupila na buxu ve slevách, takže obě knihy byly za krásnou polovinu ceny. Démona z Hex Hall jsem si koupit musela - hlavně po těch všech opěvující recenzích a po skvělém první dílu. Dál tu jsou dvě urban fantasy: Na půl cesty do hrobu a Prohnaný. Na Prohnaného jsem se strašně těšila! Pokukovala jsem po knize už strašně dlouho a byla neskutečně šťastná, když jsem se dozvěděla o českém překladu. Do knihy jsem se pouštěla s obrovským očekáváním a nezklamala! Dál tu mám novinku od CooBoo Drakie, která je taky všude pochvalovaná a já se na ni v dohledné době chystám. A nakonec je tu obrovské zklamání v podobě Clementine. První díl série Mechanické století se mi strašně líbil, ale pokračování už vůbec. Nicméně, příběh je vystavěný naprosto geniálně, ale neoslovil mě tak, jak jsem si představovala. 
V srpnu se mi také dostalo nějakých těch recenzních výtisků. Prvním je výtisk od Fragmentu, který nese název Mayské proroctví a tím druhým je výtisk od CooBoo, se kterým se mi podařilo navázat spolupráci a ani nedokážu popsat slovy, jakou z toho mám šílenou radost a jak strašně moc si toho cením. Tím výtiskem je Loď mezi hvězdami, kterou mám rozečtenou a moc se mi líbí. Je to skvěle postavený příběh, i když mám jisté tušení, jak bude kniha pokračovat. Tímto oběma nakladatelstvím mockrát děkuji. 

Tak, takhle jsem doplňovala poličky v uplynulém čtvrt roce. V dohledné době nemám nějak v úmyslu knihy přikupovat, ale však to znáte, že? Jinak momentálně mám rozečtené tři knihy. Již zmíněnou Loď mezi hvězdami, The Lost Code - dystopii, na kterou jsem psala mezi-recenzi, protože jsem ji kvůli recenzákům musela odložit na dobu neurčitou. Je to zvláštní kniha, rozhodně ne špatná, ale zatím mě moc neoslovila a to už jsem za polovinou - a třetí knihou je recenzní výtisk Rezistence, která je stejně výborná jako první díl a na jejíž recenzi se budete moct těšit nejpozději pozítří. 

You May Also Like

4 komentářů

  1. Pěkná kopička! :) Gratuluju to k tomu cooboo - na tvůj blog ráda chodím a fakt si myslím, že sis to zasloužila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Já si právě ani nemyslím, že bych si to nějak extra zasloužila. Přeci jen je spousta skvělých blogů, které by si to zasloužili. :)

      Vymazat
  2. Démona z Hex Hall som včera dočítala a je to úžasné!!! vrelo odporúčam! 8)
    Tiež sa mi lúbili Drakie, Pod nekonečnoou oblohou, Dokonalý pár
    a z tých tvojich by som veľmi chcela Banku tiel, ktorá ma moc zaujala 8)

    OdpovědětVymazat