Potřeštěné letní kniho-dumání (2)

by - července 08, 2012

Projekt originálně pocházející od Syki, ale momentálně pod taktovkou VeEee. Cílem je každý týden sestavit žebříček 5 knih na dané téma. A pro dnes zadání zní:

Ze kterých knih se mi bude nejlépe vyklepávat písek?
Chystáte se letos na dovolenou do zahraničí? A už víte, jaké knihy si s sebou přibalíte do kufru? Že se nikam nechystáte a budete bručet doma? Nevadí! Představte si, že se jen tak válíte na pláži, slyšíte šplouchání vlnek a v rukou držíte to, co máte nejradši - tedy knihu (na co jste mysleli?!). Sestavte seznam 5 knih, ze kterých byste díky dovolené vyklepávali písek a napište, proč jste si vybrali právě je.

Clockwork Angel (The Infernal Devices, #1)1. série Infernal Devices od Cassandry Clare
přečteno - recenze

Tak tohle je kniha, kterou si spojuji právě s létem. Byl to jeden z mých prvních anglických ebooků a trávila jsem s ním několik deštivých nocí v Harrachově. Je to kniha, ze které by se sice špatně vysypával písek, ale rozhodně nezklame.




The Host (The Host, #1)2. Hostitel od Stephenie Meyer
přečteno - recenze

Bez mučení se přiznávám, že Hostitele bych si klidně vzala na konce světa nebo dokonce na cestu na Měsíc. Je to moje srdeční záležitost a tuhle knihu prostě miluju. Proto nevidím žádný důvod, proč bych si ji nemohla vzít na pláž a vysypávat z ní písek. Jediný problém vidím v tom, že by to byla docela slušná zátěž do kufru.





The Lonely Hearts Club3. Lonely Hearts Club od Elizabeth Eulberg
přečteno - recenze

Tuhle knihu jsem vybrala pro to, že je to takové lehké čtení, které se hodí snad do každé situace. Čtení na pláži z touhle knihou by bylo odpočinkové a pohodové a zaručuji, že by si ho každý užil. Rozhodně by nebyla škoda přidat jí na váze trochou písku, protože to čtení za to stojí.





While He Was Away4. While he was away od Karen Schreck
chystám se číst

Nevím, proč jsem vybrala tuhle knihu, ale asi pro to, že mi přijde už je její obálka taková miloučká, klidná. Na tuhle knihu se rozhodně chystám, nejenom kvůli obálce, ale také kvůli anotaci. No uvidíme, až se k ní dostanu. 



Polibek pro Annu


5. Polibek pro Annu od Stephenie Perkins
chystám se číst


Kniha, na kterou jsou snad jen nadšené recenze a kniha, která jen svou obálkou je řádně vyletněná. Vypadá to na moc miloučké a dobře čtení, které se líbilo tolika čtenářům, že je velká pravděpodobnost, že se bude líbit i vám. Už se docela těším, až se k této knize dostanu.

You May Also Like

1 komentářů

  1. Annu som pred chvíľou dočítala a je to super.<3 ID a Hostiteľa mám tiež hroozne rada...:) Zvyšné dve knihy nepoznám.:/

    OdpovědětVymazat