30 Day Book Challenge - Day 30

by - srpna 13, 2011

Day 30: Nejlepší kniha, kterou jsi letos přečetl/a
Kniha: Leviatan
Autor: Scott Westerfeld
Série: Leviatan
Díl: první
Anotace: První svazek nesmírně napínavé nové série. Odehrává se v alternativní steampunkové minulosti, v níž je svět rozdělen na industriály, kteří ovládají ohromné parní pochodující válečné stroje, a darwinovce, jejichž hybridní “potvůrky” fungují jako vzducholodi, parní vlaky, válečné lodi i ponorky. Příběh se odehrává těsně před první světovou válkou. Alex, utajený syn nedávno zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda, prchá před strýcem Františkem Josefem, který ho chce zavraždit, do Švýcarska a tam se s eznámí s Deryn, skotskou dívkou, která se v převleku za chlapce stane plavčíkem na válečné vzducholodi Leviatan, ohromném ekosystému složeném z velryb, netopýrů, včel, šestinohých psů závislých na vodíku a všelijakých jiných potvor, díky níž je neporazitelná.

Opět a zase se obracím na Leviatan, ale věřím, že se to letos ještě změní, protože mě ještě čeká opravdu hodně knih a já doufám, že budou alespoň stejně dobré. :)

Tímto příspěvkem ukončuji svou účast v 30 book challenge, i když jsem si v tom moc nevěřila, že to celých těch 30 dní vydržím, ale dokázala jsem to. :)
 

You May Also Like

2 komentářů

  1. Tuhle knihu jsem ještě nečetla, ale její námět mě ani nijak neláká, takže bych za ní asi nechtěla utratit peníze, nevím no :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si taky nejdřív říkala, že by mě nebavila, ale nakonec jsem si ji fakt oblíbila. :)

    OdpovědětVymazat