30 Day Book Challenge - Day 29

by - srpna 12, 2011


~ Day 29: Kniha, kterou právě čteš



Kniha: Clockwork angel
Autor: Cassandra Clare
Série: Infernal Devices
Díl: první
Anotace: Magie je nebezpečná - ale láska je stále mnohem nebezpečnější.

Když šestnáctiletá Tessa Gray přepluje oceán, aby našla svého bratra v Anglii, v době vlády královny Viktorie, něco děsivého na ni číhá v londýnském podsvětí, kde se potkloukají upíři, vlkodlaci a další nadpřirozené bytosti. Jedině Lovci stínů, bojovnící předurčeni zbavit svět démonů, je dokážou postavit do latě a zařídit pořádek.

Unesena tajemnými Temnými sestrami, členkami organizace, která si říká Klub Pandemonium, se brzy Tessa dozví, že sama patří mezi členy podsvětí a že ovládá vzácnou schopnost: schopnost proměny v jinou osobu. Ba co víc, Magistr, tajemná osoba, která vede Klub, se nezastaví před ničím, jen aby dostal Tessu i její schopnost.

Bez přátel a jako lovná zvěř najde Tessa útočiště u Lovců stínů v londýnském institutu, kteří přísahali, že jí pomůžou najít bratra, pokud použije svou schopnost v jejich prospěch. Brzy se ocitne mezi dvěma nejlepšími kamarády: Jamesem, jehož křehká krása skrývá smrtící tajemství, a modrookým Willem, jehož uštěpačné vtipy a kolísavá nálada drží všechny na vzdálenost paže... všechny kromě Tessy. Jejich hledání je přivádí hluboko do srdce tajemného spiknutí, které by mohlo zničit Lovce stínů a Tessa zjišťuje, že si možná bude muset vybrat mezi záchranou svého bratra a pomocí přátelům zachránit svět... a že láska může být tou nejnebezpečnější magií ze všech.

Kniha: Starcrossed
Autor: Josephine Angelini
Série: Starcrossed
Díl: první
Anotace: Jak vzdorovat osudu?

Helen Hamilton se celých šestnáct let snažila skrývat, jak odlišná je, což není na malém a chráněném ostrově Nantucket zrovna jednoduché. A je to čím dál tím těžší. Noční můry o zoufalé cestě pouští nechávají Helen po probuzení vyprahlou, zatímco je její přikrývka zničená špínou a prachem. Ve škole jí pronásledují halucinace tří žen ronících krvavé slzy... a když se Helenina cesta zkříží s Lucasem Delosem, nemůže vědět, že jsou předurčeni hrát hlavní role v tragickém osudu, který se v průběhu dějin neustále opakuje.
Když Helen odhalí tajemství svého původu, dojde jí, že některé mýty jsou mnohem víc než jen legendou. Ale ani moc polovičních bohů nedokáže vzdorovat síle, která Helen a Lucase táhne k sobě a zároveň se je od sebe snaží odtrhnout.

Připadám si divně, protože obě knihy čtu v originálním jazyce. Ale musím opravdu uznat, že když obě knihy srovnám, Josephinina angličtina je o dost jednodušší. :D (Anotace jsou pečlivě zkopírované od Syki. ;)
 

You May Also Like

0 komentářů