Na co zajít do kina?

by - července 21, 2011

Léto je obdobím, kdy se do kin vydává nejvíce lidí. Abychom mohli tuto statistiku řádně podpořit, potřebujeme vědět, na co vlastně zajít. A co se zrovna teď hraje v kinech a co se teprve chystá?

Největším filmových hitem posledních dní je bezkonkurenčně poslední část Harryho Pottera. Režie tohoto čarodějného snímku se ujal David Yates a jako tradičně můžete v hlavních rolích potkat Daniela Radcliffa, Emmu Watson Ruperta Grinta. Musím uznat, že i když nejsem zrovna největším fandou Pottera, tenhle díl byl oproti dvěma předchozím o dost povedenější.

Dalším úspěšným snímkem je čtvrté pokračovaní Pirátů z Karibiku, nesouc název Na vlnách podivna. Režie se ujal Rob Marshall a v hlavních rolích jsem mohli vidět, jakožto tradičně, Johnnyho Deepa, ale tentokrát si po jeho boku zahrála Penélope Cruz. Dále ve filmu můžete spatřit třeba Geoffreyho Rushe, Iana McShanea, Stephena Grahama či Gemmu Ward. Na Pirátech jsem taktéž byla v kině a musím uznat, že název Na vlnách podivna je opravdu výstižný. Také se na internetu objevila zpráva, že Johnny Deep kývl na páté pokračování. Teď se akorát spekuluje, kdy padne první klapka.

Už nějaký čas se také chystám do kina na Pana Poppera a jeho tučňáky. Jim Carrey se v této rodinné komedii vrátil do svého oblíbeného prostředí, tedy mezi zvířata. Režisérské taktovky se ujal Mark Waters. V dalších rolích můžete vidět například Carlu Gugino, Philipa Bakera Halla, Madeline Carroll a další.

Nedávno se do kin dostal i americký akčně-dobrodružný thriller s názvem Hanna. Saoirse Ronan, jakožto teenagerka vycvičená v zabijáka, pod režisérkou taktovkou Joe Wrighta ztvárnila hlavní roli. Snímek byl natáčen v Evropě, například ve Finské divočině. Ve filmu také můžete vidět Erica Bana nebo Cate Blanchett.


Pro mě nejočekávanějším filmem tohoto roku byl snímek Transformers 3, který jsem shodou náhod ještě neviděla. Třetího pokračování akčního sci-fi se opět ujal Michael Bay, který dělal produkci i letošnímu snímku Jsem číslo čtyři. V hlavní roli se opět objeví Shia LeBeouf a po jeho boku si zahrála Rosie Huntington-Whiteley. Samozřejmě nesmí chybět ani vojáci v podaní Joshe Duhamela nebo Tyrese Gibsona. 

7. července se do kin dostala americká komedie Ženy sobě. Smolařku Annie ztvárnila Kristen Wiig a její kamarádku Lillian Maya Rudolph. V dalších rolích komedie z dílny Paula Feiga se objevily Rose Byrne, Ellie Kemper, Wendi McLendon-Covey, Kali Hawk nebo Melissa McCarthy.

A abychom si nemysleli, že Češi zůstávají pozadu, už nějakou dobu můžeme v kině vidět válečný film Lidice od režiséra Petra Nikolaeva. Ve filmu můžete vidět Karla Rodena, Zuzanu Fialovou, Romana Luknára, Zuzanu Bydžovskou, Veroniku Kubařovou, Jana Budaře a další.

Krom Lidic můžeme ještě vidět český 3D muzikál V peřině od F. A. Brabce. Ve filmu můžete vidět Lucii Bílou, Karla Rodena, Jirku Mádla, Bolka Polívku, Milana Šteindlera a další.

Od 28. července budete mít možnost vidět britský snímek nesoucí název Jana Eyrová. Janu Eyrovou ztvárnila Mia Wasikowska. Režisérské taktovky se ujal Cary Fukunaga.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Já chci na Harryho a Transformers :D

    OdpovědětVymazat
  2. Harryho mám už za sebou a teď musím říct, že jsem moc zvědavá na tu Janu Eyrovou, jestli se to povedlo, nebo je to jen slátanina...

    OdpovědětVymazat