HUMBOOKFEST už se peče + OZNÁMENÍ ZAHRANIČNÍCH AUTORŮ A SPONZORŮ

by - května 10, 2019


Je to tady! Humbookfest už opravdu začal získávat své obrysy a pomalu se začínají vynořovat první informace. A myslím, že bez zbytečné omáčky můžu říct, že toto jsou to ty informace nejzásadnější! Ano, hádáte správně - už se konečně ví místo i datum konání! 

OČ SE JEDNÁ?
Pro ty z vás, kdo neví, co je HumbookFest, zrecykluji sama sebe a v rychlosti vám to přiblížím. Humbook je knižní festival, který je primárně zaměřený na young adult literaturu. Je to především místo, kde se mohou střetnout čtenáři stejného žánru a zájmu. Vybočení z realného světa a ponoření se do prostoru, kde odpadají každodenní povinnosti a pro jeden den se každý může zajímat pouze o to, co miluje - tedy o knihy. 

Střetnete se zde s českými i zahničními autory. Zjistíte, že blogeři, vlogeři a instagrameři nejsou jen jedničky a nuly na vašich telefonech a počítačích, ale že za všechnou tou prací stojí reální (a v 99,99% moc milí a kamarádští) lidé. A taky uvidíte, že knižní redaktoři a lidé z knižního průmyslu nesedí jen někde ve sklepě, kde mají při světle svíček nos ponořený ve stránkách knih, ale jsou to sympatiční a sociální lidé, kteří se nebojí denního světla. Kromě toho nabízí HumbookFest bohatý doprovodný program, workshopy a spoustu další zábavy. A určitě tam bude i jídlo!

Aby vám nic neuteklo, rozhodně vám doporučuji stalkovat facebook Humbooku, jejich oficiální stránky a taky instagamový profilKromě toho doporučuji ještě ostatní ambasadorky! 

KDY a KDE a JAK?
A teď se dostaneme k tomu, co všechny zajímá úplně nejvíc. HumbookFest 2019 se uskuteční 5. října v Kongresovém Centru v Praze. Celé to odstrtuje v 9:30 a bude na vás čekat celý den úžasného programu a zábavy - na detaily si ale budete muset počkat. Aby vám neutekly žádné další zásadní informace, doporučuji vám přidat se do oficiální události na facebooku a hlavně nezapomenout odškrtnout si "zúčastním se". 

Pro ty z vás, kteří v Praze tápápají, tady mám takový malý exkurz do toho, jak se do Kongresáku dostanete. Pražské Kongresové centrum je na adrese 5. května 1640/65, Praha-Nusle. Úplně nejjednodušší je to metrem linky C (červená) na stranici Vyšehrad. To pak jenom vyběhnete shody a jste tam.

ZAHRANIČNÍ AUTOŘI
První velká novinka je konečně venku, a tak se s vámi můžu podělit o jméno první zahraniční autorky, která na Humbookfest přijede. Hodně jste si ji tipovali a já mám moc velkou radost, že se vaše očekávání splnila - první zahraniční autorkou totiž není nikdo jiný než Mary E. Pearson, které u nás již vyšla trilogie Kroniky pozůstalých a blíží se vydání Zlodějského tance. Sama jsem od autorky ještě nic nečetla, ale jsem na to fakt zvědavá. Na její knížky jsem četla obrovskou chválu, tak věřím, to rozhodně bude pecka! 
FaleÅ¡ný polibek (Kroniky pozůstalých, #1) Zrádné srdce (Kroniky pozůstalých, #2) Temná krása (Letopisy Pozůstalých, #3) ZlodÄ›jský tanec (Dance of Thieves, #1)
Pokud se pohybujete na Internetech, museli jste postřehout, že nedávno sociální sítě dostalova vybuchly zprávou, že druhým zahraničním autorem je... famfáry... Jay Kristoff! Možná se vám teď zdá, že je to jenom přelud, takže si to zopakujeme: Druhým zahraničním autorem je... Jay Kristoff! Autor jedné velice diskutované knihy, Nikdynoci, a polovina autorského dua Akt Illuminae se na začátku října dostaví do Prahy, aby si s vámi mohli podiskutovat o knihách a psaní. Boží? Já myslím, že totálně! 

SPONZOŘI
Ačkoli se může zdát, že festival dělají především lidé pracující pod Humbookem, zahraniční autoři a hlavně návštěvníci, na pozadí se toho děje mnohem více. Aby se vůbec mohl Humbook jako takový uskutečnit, že potřeba mnoho trpaslíků i obrů, kteří svou částí přišpějí především do kasičky festivalu. Ano, hádáte dobře, jsou to sponzoři

Hlavním partnerem letošního Humbookfestu je mBank, která si pro návševníky navíc připravila vlastní stánek. Dalším významným sponzorem jsou čaje Loyd, jež jste mohli ochutnat už na HumbookStage a tuto příležitost užrčitě budete mít i na samotném festivalu. Stejně jako loni se o sladkosti postará ChupaChups. Papírové poklady, aka zapisníky a další, si budete moci zakoupit na stánku Presca a nebudou chybět ani hry od Mindoku. A když už jsme nakousli to jídlo, sponzorsky se na festivalu podílí i Mix.It

A protože výše zmiňované značky a firmy nejsou důležité jen pro festival, ale samotné nabízí mnoho zajímavých věcí, ať už fyzických nebo služeb, vyskládám vám tu řadu užitečných odkazů:

DALŠÍ AUTOŘI, PROGRAM, LÍSTKY?
Na takovéhle informace si musíte ještě počkat. Ale nebojte, vše se dozvíte dostatečně brzy! A některé informace si k vám najdou cestu možná o něo dříve, než si vůbec myslíte! :)

Tak co, těšíte se? A máte radost z první autorky? :)

You May Also Like

2 komentářů

  1. ja nevim, asi zase bude zalezet na programu, autorech a predevsim financich... estli budou drahe listky, tak si to necham ujit...

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se! Už se nemůžu dočkat, až se začnou prodávat lístky, hádám, že je můžeme očekávat každým dnem. :D
    Zároveň jsem z letoška maličko zklamaná, co se týká informací. Je to s nimi takové zpomalené. Minulý rok už jsme věděli alespoň nástřel programu - my ambasadorky - díky merendě, nebo také třetího zahraničního autora, a letos ticho. :/
    Ale i tak si HumbookFest nenechám ujít. :) ♥

    OdpovědětVymazat