Autroka, která jí přiliš čokolády | Beth Revis

by - srpna 22, 2016

Jejím oblíbenym seriálem je Firefly, kterému je v patách Doctor Who. Své mazlíčky pojmenovává po svých oblíbených postavách - její pes se jmenuje Sirius. Její oblíbenou barvou je, nudná ale unikátni, šedá. A v současnosti soutězí se svou matkou, kdo navštíví více zemi (a zrovna prohrává). Jedná se obývalou učitelku, která v současnosti bydlí na venkově Severní Karoliny, USA - Beth Revis.

Beth RevisPřed jejím téměr světovým úspěchem napsala deset knih. V roce 2011 se jí podařilo vydat až tu jedenáctou, která mimo dalších 19 jazyků vyšla i v našich zeměpisných šířkách a délkách. Jedná se o vesmírnou trilogii Vesmír.

Děj trilogie se odehrává na vesmírné lodi Universum, která má důležitý úkol - dopravit na novou planetu první vlnu kolonizátorů, zamražených a čekajících na vykládku na nové planetě. Hlavni hrdinka, Amy, se ale probudí dřív. A stane se součástí nejen života na vesmírné lodi, ale také součástí nesčetných intrik a tajemství. První díl u nás nese název Loď mezi hvězdami, dále je to Milion Sluncí a Všechny barvy země. Vydávání této série se ujalo nakladatelství CooBoo a moji recenzi na první díl najdete zde.

"Loď mezi hvězdami nebyla jen tak nějaká kniha pro mladší generaci, ve kterých se většinou odehrává jedno, a to samé, ale měla v sobě hloubku a sílu. Museli jste číst mezi řádky, aby jste viděli zřejmí vzkaz autorky, který byl ale už několikrát zpracovaný někým jiným. Každopádně jsem nad knihou dumala a dumala." - JuliaR

"Velmi se mi líbila také psychologie postav a jejích vývoj. Skvělé. Bez chyby." - Anne Leyyd

Loď mezi hvězdami (Vesmír, #1) Milion sluncí (Across the Universe, #2) Všechny barvy Země (Across the Universe, #3)

Dále jí před dvěma lety, v roce 2014, vyšla kniha The Body Electric. Kniha z budoucnosti o dívce, která se rozhodla zasvětit svůj život tomu, že bude, díky technologii, kterou vynalezla její matka, vnikat do snů a vzpomínek lidí a pomáhat jim oživit jejich šťastné chvilky. Jenomže něco začne být špatně. Hlavní hrdinka začne vidět své neskutečné věci - svého mrtvého otce, varování, že určitým lidem nemá věřit. Vláda ji poté pošle jako špionku do skupiny rebelů, aby díky svému daru mohla nabourat jejich myšlenky a vzpomínky. Tam ale přijde na to, že někdo narušil její vlastní mysl. Kniha má hodnocení 3.74 (při 1 585 hodnoceních) a pokud chce vědět víc, koukněte k Luu na recenzi

Beth Revis nemeškala a letos vydala další knihu. Tentokrát opustila sci-fi a napsala contemporary příběh A World Without You o sedmnáctiletém klukovi Bo, který se celý život potýkal s myšlenkou, že může cestovat v čase. Rodiče ho tedy poslali do školy pro problémové děti, kde Bo došel k názoru, že je ve škole, kde všichni děti  mají nějakou superschopnost (tak jako on). Právě ve škole potkává dívku Sofii, která je tichá a má schopnost být neviditelným. Právě ona mu pomůže se otevřít světu a oni já pomáhá vyrovnat se s jejími hlubokými depresemi, na které ani Bo nestačí... Její první contemporary počin má hodnocení 3.70 (při 293 hodnoceních). 

The Body Electric A World Without You

Proč číst Beth Revis? Protože je nápaditá. Umí vytvořit naprosto originální a promyšlený svět. Má úžasný styl vyprávění. Její postavy mají hloubku a nejsou jen hadrovými panáky na pozadí skvělého příběhu. Četli jste od ní něco? A pokud ano, co byste doporučili?

You May Also Like

0 komentářů