Proč si přečíst Losing It?

by - prosince 07, 2014

Existuje nějaká kniha, u které pořád ještě nevíte, jestli si ji pořídit nebo ne? Bojíte se toho, že koupíte zajíce v pytli? Třeba vám tento příspěvek pomůže v rozhodování! 

Losing It (Losing It, #1)Losing It
Cora Carmack
recenze | goodreads | trailer | facebook | web

Vydání Česko: 26. 11. 2014, Jota
Vydání Slovensko: nevyšlo
Žánrové zařazení: new adult, contemporary

Anotace ve zkratce: „Jak to, že jsem pořád ještě panna?“ ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím – jenže ten pravý stále ne a ne přijít.

V okamžiku, kdy se její sexem protřelá kamarádka Kelsey dozví, že Bliss není přes svůj „handicap“ ani lesbička, ani nehodlá odejít do kláštera, navleče ji do úzkých šortek a trička s tak velkým výstřihem, jaké by si samotná Bliss nikdy neoblékla. A potom ji s prohlášením „konečně si vrzneš“ odtáhne do blízkého baru, kde ji po konzumaci několika panáků na kuráž vybízí, aby si našla kvalitního milence na jedno použití. Bliss prchá zbaběle na záchod, ale cestou narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex…, ze kterého však na poslední chvíli s mnoha nepodařenými výmluvami vycouvá.

Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss málem omdlí: zjišťuje, že Garrick, který před necelými osmi hodinami ležel nahý v její posteli, je jejím novým profesorem!

Hodnocení na goodreads: 3.82 při 66 115 hodnoceních

Proč si přečíst: 
"Hlavní postavy jsou velice sympatické a hlavně realistické. Román vám dává uvěřit, že se příběh odehrává ve skutečném světě, žádné nadlidské výkony a odvážní hlavní hrdinové bez jediné chybičky. Právě naopak, svou lidskostí a obyčejnými problémy vám přirostou k srdci."
Ivcca, Obsessed with Books, celá recenze zde

"Táto kniha bola úžasná. Prekvapilo ma že kniha bola tak vtipná. Romantiku som očakávala ,ale nečakala som, že celá kniha bude vtipná . Skvele som si pri nej oddýchla. Ak som sa nesmiala tak som bola v stave blaženosti. Od začiatku až do konca som sa bavila a slovo nuda mi nič nehovorilo."
Mara, Knižné nebo, celá recenze zde


Příběh z druhé strany, aneb tohle vám může vadit:

"...začátek mě uhranul, ale prostředek knihy byl nejhorší. Jak se prostě Bliss nemůže nabažit pohledu na Garricka a chová se k němu jako kráva."
Adelle .R, Adelle's World of Books, celý recenze zde

"Panna má promiskuitní kamarádku a lidi kolem, kteří jsou do ní vlastně blázni. Viděli jsme to jednou, dvakrát, třikrát a víckrát, ale nevadí, protožeproč se pokoušet o originalitu, když o ni nikdo nestojí?"
Nel-ly, Somnium Universum, celá recenze zde

"Losing It je pohádka pro větší holky, které rády čtou o panu dokonalém - děsně sexy týpkovi s anglickým přízvukem, který v baru čte Shakespeara, bude o ně pečovat, ocení jejich panenství atd. Kdybych tady zmínila víc kvalit onoho dotyčného, nemělo by pak cenu tu knihu číst, protože ona vlastně skoro o ničem jiném není." 
Evk, Goodreads, celá recenze zde

Autorka ve zkratce: 
"Cora Carmack je dvacet a něco let stará autorka, která ráda píše o postavách, kterým je dvacet a něco. V životě dělala řadu věcí - nudná zaměstnání, zábavná zaměstnání (práce v divadle), stresující zaměstnání (učitelka) a vysněné zaměstnání (psaní)."
VeEee, VeEee's Bookshelf, celá recenze zde

~ facebook | twitter | web | goodreads | instagram


Můj názor:
Knihy tohoto žánru moc nečtu, ale když se mi naskytla možnost přečíst si Losing It, tak jsem jí šanci dala. A jsem za to ráda. Není to zbytečně vyumělkovaná kniha, který by vám mazala med okolo pusy (dobře, to dělá akorát ohledně Garricka). Je psaná příjemně, a přestože se toho v ní zrovna moc nestane, rozhodně vás nebude nudit. Hlavní postava Bliss je příjemná hrdinka, která vás svými eskapádami rozhodně pobaví. Důležité je si ujasnit, že se nejedná o erotický román a sexu je tam opravdu pomálu. Neznamená to ale, že by to bylo nějaké tabu jako třeba u YA. Tady se o něm velice otevřeně mluví.

Další recenze a články, které by se vám mohly hodit:
GIF recenze - Ronnie (My Little Book Paradise)
Interview s autorkouKath (Kath's World of Books)
Interview s autorkou - RT Book Reviews (youtube)
Interview s autorkou - Stefanie G. (Stefanie G. Books)
Má vám kniha co nabídnout? - Melinda (MY ADDICTIONS)
Recenze - Kath (Kath's World of Books)
Recenze - Kristie (Your Fantasy)
Recenze - Romule (Soul In Shadows)
Recenze - Syki (Knižní doupě)
Recenze - Terra (She is a bookaholic)
Story of Bliss and Garrick Project - Snow Fairy (Nick's World of Books)
Víkend s Jotou - MaKa (Knižní fantasy MaKa)

* citace v tomto příspěvku pochází z adresovaných blogů a nejsou nijak upravovány. Pokud některý z autorů recenzí či článků nechce být citovaný, nechť se mi ozve (do komentářů, na email x.katie.x@seznam.cz, nebo na facebooku) a já danou část příspěvku smažu. :)  
** Napsali jste recenzi na tuto knihu a chtěli byste být v tomto příspěvku zmíněni? Nezdráhejte se a pošlete mi odkaz (nejlépe na email), ráda ho sem přidám! :)

You May Also Like

2 komentářů

  1. Ale mně se vlastně líbila!!! :D Takhle zním zle...
    teda, tyhle názory z jiných recenzí jsou fajn, ale jak to, že zas vypadám jako Evil Queen?
    zrovna čtu druhý díl... ten je lepší ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Tutoknihu jsem také četla byla skvělá :-) doufám, že u nás vyjde i další díl :-)

    OdpovědětVymazat