Prázdninový knižní TAG

by - července 14, 2013

Prázdninový knižní TAG je z dílny Simony

1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
Ano. Přes prázdniny přečtu tak třetinu knih z toho, co přečtu za celý rok. Asi je to hlavně kvůli tomu, že člověk má prostě víc času a nemusí se zabývat takovými "zbytečnostmi" jako je škola. Hodně k tomu asi přispívá i fakt, že celé prázdniny trávím na chatě, kde se mi vždycky čte líp, protože tu mám větší klid než doma a hlavně se můžu s knížkou zahrabat někde venku. 

@lebookshoppe On Ig | via Tumblr
2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
S prázdninami si žádnou knihu vyloženě nespojím. Většinou si knihy spojím jenom kvůli tomu, že si pamatuju, že jsem nějakou knihu četla v tomhle daném období (Divergence, Dokonalý pár, Leviatan, Pod nekonečnou oblohou, Pokrevní pouta, The Selection nebo Die for me apod, je toho strašně moc), ale tematicky to nemá nic společného s létem. Možná tak Past Perfect od Leily Sales, hlavně kvůli tomu množství zmrzliny, co tam jedli a hlavně - celé se to odehrávalo o prázdninách, kdy Chelsea pracovala v "živém historickém muzeu".

3. Kolik si schopná/ný si vzít knih na dovolenou?
Chatu jako dovolenou počítat nemůžu (tam si také ale beru neskutečné množství knih), ale když už se někam vyráží, tak s sebou beru většinou čtečku, což znamená, že to číslo knih, které si beru s sebou je naprosto enormní a v životě nemám šanci to přečíst. :D

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Budu muset. Do září musím přečíst asi pět knih do školy, takže opravdu budu muset a že bych z toho nějak byla nadšená se říct nedá. Na druhou stranu jde o to, že je to četba prostě povinná. Mně by ani tolik nevadilo číst knihy, co jsou v kánonu - a že některé jsou opravdu dobré, ale ta povinnost to neskutečně kazí. :D 

be yourself. | via Tumblr
5. Preferuješ klasické knihy (papírové), nebo e-knihy (elektronické knihy)?
Rozhodně papírové. Ke knihám neodmyslitelně patří ta specifická vůně inkoustu z tiskárny a papíru a hlavně zvuk otáčení stránek. E-čtečku mám, miluju ji a nehodlám se jí vzdát, hlavně kvůli ní se totiž dostanu ke spoustě knih, se kterými bych se jinak hodně těžko potkala (což se týká hlavně těch anglických knih), ale pořád si radši přečtu knihu, kterou můžu fyzicky držet v ruce. 

6. Jakou knihu by jsi ráda viděla zfilmovanou?
Něco steampunkového, ať už Leviatan od Scotta Westerfelda nebo nějakou knihu z Mechanického století od Cherrie Priest. Strašně by mě zajímalo, jak by si filmaři dokázali s podobnými tématy poradit. A hlavně by to rozhodně lahodilo oku, steampunková móda se mi totiž opravdu líbí a přijde mi naprosto neskutečné, jak vypadá. A všechny ty vynálezy, co byly v té době... Strašně moc by mě zajímalo, jak by třeba vypadaly "ve skutečnosti" všechna ta darwinovská stvoření z Leviatanu.

7. Kdyby jsi měla možnost prožít den s nějakou knižní postavou, jaká by to byla?
Prožít den s nějakou knižní postavou... To je docela složitá otázka, ale jak tak o tom přemýšlím, asi bych chtěla prožít jeden den s někým z frakce Neohrožených. Ne přímo s Tris (a rozhodně ne se Čtyřkou, to bych na něj celý den zírala a z frakce bych neměla vůbec nic), ale možná třeba s Tori nebo Uriahem, prostě s někým, kdo je tam už delší dobu a ví toho o té frakci strašně moc. Opravdu by mě to hodně zajímalo (pozn. autora - asi si dám re-reading Divergence)


Book<3 | via Facebook
8. Které místo z knih bys ráda navštívila?
Svět Mercedes Thompsonové, který stvořila Patricia Briggs. Proč? Protože je tam strašně moc nadpřirozena. Jsem zastáncem, že když už někdo píše knihu, kde je nějaké to nadpřirozeno, mělo by tam být všechno. Prostě je v knize upír? Měl by tam být i vlkodlak apod. Jde mi o to, že když existuje jedna příšera, měly by všechny. A tohle skvěle splňuje právě svět, co vytvořila Patricia. Rozhodně bych ale chtěla bydlet právě v Tri-Cities, abych se mohla potkat s Adamem a Samuelem, Stefanem a Zeem... 

You May Also Like

4 komentářů

  1. Já elektronickou čtečku nevlastním, ale do budoucna si ji možná pořídím kvůli těm anglickým knihám, jinak super článek ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy takhle, na kouzlo anglických knih jsem přišla až později, čtečku jsem si kupovala hlavně kvůli povinné četbě, ale v jinym jazyce na ní v podstatě nečtu. :D

      Vymazat
  2. Jee, toto je super, možno sa zapojím.:)
    Inak, aj ja čítam cez prázdniny viac ako cez rok, to asi väčšina. A good luck s tým povinným čítaním teda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ono ta povinná četba tak zlá neni, ale člověku se prostě nechce... :D

      Vymazat