Třicetidenní knihobraní (5)

by - června 09, 2013

Za tímhle projektem stojí VeEee. Je to na stejném principu jako třeba 30 day book challenge, kdy se v pravidelných intervalech (tady je to v rozmezí dvou dnů) zveřejňují články s knihami na daná témata. A právě kvůli těm tématům jsem se nakonec rozhodla zapojit, protože to není jen "oblíbená kniha" apod., ale jsou to i věci, nad kterými se opravdu musí přemýšlet. A jak jsem si tak procházela svou knihovnu, zjistila jsem, že vybrat nějakou knihu je opravdový problém a ještě horší to bylo udělat tak, aby se knihy neopakovaly. On si člověk řekne, že je to brnkačka, ale když nad tím tak přemýšlí, pomalu si začíná říkat, do čeho se to zatraceně pustil. 

5. Kniha, jejíž hlavní hrdinka je absolutně nemožná

ne ze všech hrdinů se musíme nutně posadit na zadek. Vyberte jednoho/jednu hrdinu/hrdinku z knihy, kterého/kterou nemůžete absolutně vystát.

Hlavní hrdinkou téhle knihy od Julie Kagawa je Meghan. Tahle holka se ale nepyšní jen tím, že mám špičaté uši a je tak trochu víla, ona ještě ke všemu zastává první místo v kategorii nejhorší hrdinek. Meghan mi už od začátku neskutečně lezla na nervy, až jsem někdy měla pocit, že knihu vyhodím z okna. Vůbec, ale vůbec jsem nechápala její uvažování (např. jak si mohla myslet, že ten, co jí celou dobu zachraňuje život, najednou prostě zdrhne?!). A už vůbec jsem nemohla překousnout, že ani trochu nebyla vyjevená ze zjištění, že existuje něco jako víly. Vůbec, ani trošku. 

Dobrá, jak se na to tak zpětně koukám, zas tak zlé to s ní asi nebylo, ale stále jsme u toho, že je to jedna z těch horších hrdinek. A ne, že by neměla konkurenci. Na žebříčku těch opravdu nemožných hrdinek by mohla být i Bella nebo Ever ze série Nesmrtelní, ale když už má být kniha jenom jedna... Mimo to, kolik z nich se zadlužilo kocourovi životem?

You May Also Like

8 komentářů

  1. A ja ju mám práveže nenormálne rada 8D Mne prišla taká rozumne uvažujúca na 16-ročnú 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mně vůbec. :D Navíc, četla jsem to před rokem a to mi bylo 17 a teda kdybych uvažovala jako Meghan, omlátím si hlavu o zeď. :D

      Vymazat
  2. Na tuhle knížku se teprve chystám, tak uvidíme, jestli mě Meghan otráví. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem knihu četla, tak mi na ni něco nesedělo.. nevím, možná to byla i Meghan a její styl chování a vystupování... už si to moc nepamatuju :D a ani nevím, jestli si dám re-reading a budu pokračovat s sérii :D Nejhorší pro mě ale určitě nebyla.. jenom.. trochu divná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě nikdo horší nenapadl, no... možná tak Bella. :D

      Vymazat
  4. Mně se kniha docela líbila, i když tam bylo pár nelogických věcí, které jsem nechápala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky, že já jsem jedna z těch temných výjimek. :D

      Vymazat