Třicetidenní knihobraní (13)

by - června 26, 2013

Za tímhle projektem stojí VeEee. Je to na stejném principu jako třeba 30 day book challenge, kdy se v pravidelných intervalech (tady je to v rozmezí dvou dnů) zveřejňují články s knihami na daná témata. A právě kvůli těm tématům jsem se nakonec rozhodla zapojit, protože to není jen "oblíbená kniha" apod., ale jsou to i věci, nad kterými se opravdu musí přemýšlet. A jak jsem si tak procházela svou knihovnu, zjistila jsem, že vybrat nějakou knihu je opravdový problém a ještě horší to bylo udělat tak, aby se knihy neopakovaly. On si člověk řekne, že je to brnkačka, ale když nad tím tak přemýšlí, pomalu si začíná říkat, do čeho se to zatraceně pustil. 




13. Kniha, kterou si závidím
jsou věci, na které jsme hodně pyšní, mezi takové můžou patřit i knihy. Vyberte jednu, kterou si závidíte, se kterou se klidně i vytahujete.

Vybrat knihu do tohohle příspěvku bylo zatraceně těžké. Ve své knihovničce nevlastním žádné vzácné kousky ani knihy, jejichž první strana je podškrtnuta samotným autorem. Proto jsem se musela zamyslet o něco víc... A nakonec jsem to vymyslela. 

Knihou, kterou si svým způsobem závidím, je Starcrossed od Josephine Angelini. Asi si ji nezávidím v pravém slova smyslu, spíš jsem na ni svým způsobem pyšná - protože je to první kniha, kterou jsem ve svém životě vyhrála. A druhou věcí také je, že to první kniha v angličtině, kterou jsem doma vlastnila. A vlastně i první anglická kniha, kterou jsem kdy četla. Takže ano, věcí, díky kterým je pro mě tahle kniha významná, je docela dost. Nicméně je poměrně smutné, že už ji mám dva roky rozečtenou a pořád ne a ne to dočíst...

You May Also Like

6 komentářů

  1. Odpovědi
    1. No to je právě to... :D Je to víceméně řecká mytologie a je tam několik fakt docela dobrých nápadů, děj poměrně dobře odsýpá, na druhou stranu je tam poměrně hodně těch typických klišé a také není zas tak těžké uhádnout, co bude následovat... :)

      Vymazat
    2. Neznášam knihy, kde hneď viem, čo sa stane :D

      Vymazat
    3. Jako jsou i mnohem předvídatelnější knihy, ale je to napsané podle takové té šablony, že se to prostě dá odhadnout. :)

      Vymazat
  2. Vypadá dobře, asi si jí přečtu...

    OdpovědětVymazat