Filmová rychlo-recenze: Gattaca

by - dubna 14, 2013

Sci-fi snímek o ukradené identitě a obvinění z vraždy kvůli genetické nedokonalosti.

Není to tak dávno, co jsem o pánovi, co měl tenhle film na starosti, mluvila v souvislosti s Hostitelem. Ano, opět vám budu vnucovat Andrewa Niccola. Ono není divu. Gattaca je považována za nejlepší film v jeho režisérské kariéře a ono na tom opravdu něco bude. Ve vodách internetu není vůbec těžké narazit na pozitivní ohlasy.

V nepříliš vzdálené budoucnosti se to hemží dokonalými lidmi. Lékaři přišli na způsob, tak si rodiče můžou nadiktovat, jaké dítě chtějí. Jaké bude mí vlastnosti, jestli to bude dívka nebo kluk. Prostě cokoliv. Vincent takový ale není. Vincent se narodil přirozenou cestou a genetické inženýrství se mu úplně vyhnulo. Což mělo za následky, že není zdravotně na takové úrovni, aby si mohl splnit sen a odletět do vesmíru. Proto se rozhodl ke změně svého života. Ukradl identitu. A tak se z Vincent stal Jerome Morrow.

Gattaca je skvělý případ toho, že sci-fi film nepotřebuje žádnou převratnou akci, dokonalé efekty a spoustu hi-tech vychytávek. Gattaca ve své smysluplnosti a komornosti to dokáže natřít nejnovějším sci-fi filmům, které jsou nabité výše zmiňovanými a filmová studia stojí majlant. Inteligentní příběh, který má hlavu a patu, pravděpodobný motiv, příjemné herecké obsazení a skvělou hudbu klidně stačí.

Tenhle film opravdu doporučuju. 

You May Also Like

2 komentářů

  1. Přijdu si jako barbar, ale já o tom nikdy neslyšela :D fakt ne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně nemusíš, spousta lidí tenhle film nezná. :)

      Vymazat