Knižní rok

by - prosince 31, 2012

530292_4051298602565_1436074003_n_large
Vím, že se na konec roku hodí spíš ty články, které se zabývají bilancemi a hodnoceními uplynulého roku, ale já na tohle nikdy moc nebyla, i když se zde objeví články Knižní hitparády, za kterou stojí . Tak trochu si stojím za tím, že co bylo, bylo a nemá moc cenu se za tím obracet. Nicméně, když už je konec toho roku, chtěla bych vám všem popřát všechno nejlepší do toho dalšího, ať se vám všechno daří a splní se vám vaše přání. A hlavně, abyste dodrželi všechna svá předsevzetí. Taky vám přeju, ať si vychutnáte spoustu dalších skvělých knih, najdete se nové oblíbené autory, série a knihy a hlavně, ať vás nikdy, ale vůbec nikdy, nepřejde chuť číst.

Také bych strašně moc chtěla poděkovat všem svým čtenářům, kteří komentovali a můj blog četli. Bez vás bych to asi už dávno vzdala a asi horko těžko psala tenhle článek. Vím, že to nebylo s články zrovna moc slavné, ale dávám si předsevzetí, že se v příštím roce polepším. Ale tohle všechno není pravý důvodem, proč píšu tenhle článek. 

Tumblr_mfwf2nqmpk1s1qpw3o1_500_large
Už od léta si pohrávám s myšlenkou nějakého tematického čtení nebo něčeho podobného. Měla jsem to v hlavě strašně dlouho, ale furt jsem si říkala, že by to chtělo nechat až na nový rok. Ale dneska, když jsem si s tužkou sedla k papíru, že to konečně sepíšu, jsem totálně selhala. Protože jsem dostala jiný nápad. 

Jednou už tu to bylo, přesněji s tím přišla Seesen, která přišla s projektem Rrr, což byl projekt založený na společné spolupráci blogerů. A přesně tohle bych chtěla. 

Můj nápad vlastně spočíval v tom, že bychom se spojili, každý měsíc nebo třeba i dřív vybrali nějaké téma (dystopie, upíři, vlkodlaci), na které bychom přečetli třeba jednu knihu a pak pod recenzi dali linkovač, kudy by se čtenář mohl proklikat na další recenze, třeba i na blogy, na které by se jinak vůbec nedostal. 

Vím, má to ještě opravdu spoustu mezer a vlastně je to jenom takový nápad, který vám podávám ještě horký. Nicméně, jestli to někoho třeba zaujalo a líbila by se mu určitá provázanost mezi blogy, mohli bychom to nějak rozpracovat do finální podoby a co nejdřív začít. :)

EDIT: Jak to tak píšu, ještě mě napadlo něco trochu jiného. Vlastně by se mohly udělat linkovače už pro ty témata a my bychom ve čtení nebyli nijak omezovaní časem. Samozřejmě, že byste tam nemuseli dávat třeba všechny své recenze, které za rok napíšete, ale třeba byste tak mohli upozorňovat na knihy, které nejsou tolik známé a tak podobně.. 

Prostě nevím, chtělo by to promyslet, nějak zorganizovat a hlavně dát dohromady do nějaké ucelené podoby, pokud by se to vůbec někomu zamlouvalo. 

Nicméně! Čekám na vaše nápady! :)

You May Also Like

2 komentářů

  1. Aj tebe všetko najlepšie do ďalšieho roku, veľa prečítaných kníh a chuti do blogovania.:)
    Nápad je to zaujímavý, na vymýšľanie & organizovanie čas&nápady nemám, ale ak to spravíte, asi sa zapojíím.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, na vymýšlení a organizování a tak taky nemám právě :D Já vždycky něco vymyslím, ale nemám prostě na to dát tomu nějakou finální podobu :D

      Vymazat