Carrier of the Mark vs. Shatter me

by - srpna 04, 2012

Dvě knihy, které toho nemají moc společného, přesto mají obálku, na které je stejná modelka. Carrier of the Mark od Leight Fallon má originální obálku s modelkou s modrými šaty - a německá verze Shatter me (Ich fürchte mich nicht) má naprosto stejnou. 


Ich fürchte mich nicht (Shatter me #1), Tahereh Mafi
Ich fürchte mich nicht (Shatter Me, #1)
Juliette se nikoho nedotkla přesně 264 dní.

Naposledy, co to udělala, ji Znovuzřízení zavřelo za vraždu, přestože to byla nehoda. Nikdo nemá tušení, proč je Juliettin dotek smrtelný. Dokud nikomu neublíží, nikoho to doopravdy nezajímá. Svět je příliš zaneprázdněný svým rozpadem na maličké kousky než aby věnoval pozornost sedmnáctileté dívce. Nemoci ničí celou populaci, jídlo je těžké k nalezení, ptáci už nelétají a mraky mají špatnou barvu.

Znovuzřízení prohlásilo, že jejich cesta je ta jediná správná na nápravu věcí, proto strčili Juliette do cely. Spousta lidí je však nyní po smrti a ti, co přežili, si šeptají o válce - a Znovuzřízení změnilo svůj názor. Možná je Juliette spíše týraná duše nacpaná do jedovatého těla. Možná je přesně to, co teď potřebují.
Juliette se musí rozhodnout: Být zbraní. A nebo být bojovníkem. (překlad: BookAddiction!)


Carrier of the Mark (Carrier Trilogy #1), Leight Fallon

Carrier of the Mark (Carrier Trilogy, #1)
Měli by se milovat. 

Když se Megan Rosenbergová přestěhovala do Irska, zdálo se, že všechno v jejím životě zapadlo na správné místo. Po tom, co vyrostla v Americe, ji samotnou překvapilo, že se v nové škole cítí jako doma. Našla si nové přátele a okamžitě ji zaujal tajemně krásný Adam DeRÍs.

Ale Megan zjistila, že její city k Adamovi jsou vázány osudem, který byl zpečetěn už dávno - a že vášeň a síla, která je svedla dohromady, by mohla být jejich zkázou.







Abych byla upřímná, víc se mi zamlouvá obálka Shatter me, protože mi přijde zajímavější a rozhodně se mi tam líbí pozadí. Na druhou stranu jsou nápisy psány jen obyčejným fontem. Na rozdíl od toho je obálka Carrier of the Mark zaměřena víc na samotnou modelku a také na název knihy, který zabírá většinu coveru, ale barevně víceméně respektuje změny podkladu. Na druhou stranu mě trochu zaráží, že už v originálním provedení coveru Shatter me (toho hezkého, bílého) je v podstatě vyvedena podoba hlavní aktérky, ale v Ich fürchte minch nicht je ta představa najednou úplně jiná. 

Jaká obálka se víc zamlouvá vám?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Já se nedokážu rozhodnout. Pořád koukám, koukám... Asi se mi víc líbí Shatter me, až na to písmo, to se mi tam příliš nelíbí. Takže mínus to písmo to němci provedli hezky... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, na Shatter me ten obrázek vypadá lépe - připadá mi to celé lépe rozvržené :)

    OdpovědětVymazat
  3. Stejně to nechápu, jak to takhle můžou dávat. Pak je v tom akorát hrozný zmatek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě. :D Já jsem viděla Ich fürchte mich nicht na goodreads a vůbec mi nedocházelo, že to není Carrier. O to víc, že německy neumím ani slovo. :D

      Vymazat