Potřeštěné letní kniho-dumání (1)

by - července 01, 2012

Projekt originálně pocházející od Syki, ale momentálně pod taktovkou VeEee. Cílem je každý týden sestavit žebříček 5 knih na dané téma. A pro dnes zadání zní:

Jaké knihy bych si vzala k vanilkové zmrzlině?
Co se vám vybaví, když se řekne vanilková zmrzlina? Lahodně se na jazyku rozpouštějící pochoutka, která ve vás zanechá touhu po dalším sladkém opojení. Sestavte seznam 5 knih, které jsou stejně hříšné jako chuť vanilky a napište, proč jste si vybrali právě je.


1. série Summer od Jenny Hann
přečteno - recenze

Skvělá série od skvělé autorky. Série odehrávající se v létě a ke které se skvěle hodí právě jakákoliv zmrzlina. A nejen na schlazení, ale také na nervy, protože autorka nešetřila ani romantikou a ani dramatem. Navíc je to kniha, kterou vážně doporučuji pro čtenáře, kteří teprve začínají se čtením v angličtině, protože to je psané vážně jednoduchou angličtinou. :)



2. Invincible Summer od Hannah Moskowitz
přečteno - recenze

Další vyletněná kniha, která mě sice neoslovila tak moc jako série od Jenny Hann, ale přesto se skvěle hodí k vanilkové zmrzlině. Takhle kniha je spíš taková oddechová, přestože se tam čas od času najde opravdu silný moment. Co se musí Hannah nechat je to, že vážně umí psát, přestože mi úplně nesedlo vyjádření příběhu z klučičí perspektivy. 



3. Past Perfect
od Leily Sales
rozečteno

Kniha, která se sem hodí jako žádná jiná. Kniha, ve které se hlavní hrdinka se svou kamarádkou rozhodly, že přes prázdniny ochutnají co nejvíce zmrzlin a sestaví žebříček těch nejlepších. A když třeba zrovna popisují chuť mátové zmrzliny, také byste si nejradši také nějakou dali. Mimo to, kniha vypadá opravdu zajímavě a přestože jsem teprve u třetí kapitoly (a to už docela dlouho), jednou ji rozhodně dočtu!


4. Two-way Street od Lauren Barnholdt
chystám se číst

Kniha,která ve mě díky anotaci připomíná léto se vším všudy. A k tomu patří i zmrzlina. Tuna vanilkové zmrzliny. Na druhou stranu se k téhle knize odhodlávám už docela dlouho, ale tak nějak na ni není čas. Ale jednou ji přečtu!





5. Zář od Alexandry Adornetto 
přečteno - recenze se chystá

Kniha odehrávající se v teplém městě Venus Cove. No dokážete si sami sebe představit ve městě, kde je teplo, bez zmrzliny? Já tedy sama sebe ne. A tedy proto je na tomto žebříčku, nemluvě o tom, že jsem sem chtěla dát něco hezky českého. Mimo to, toto je kniha, na kterou jsou opravdu rozporné názory, ale já musím říct, že se mi vážně docela líbila!

You May Also Like

2 komentářů

  1. koukám, že Summer I Turned Pretty bzde na spoustě seznamů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teresinha má pravdu :D Ale i ostatní knížky vypadají dobře, možná až na Zář, ta se mi zas tolik nelíbila, byla taková táhlá, ale to je věc každého..

    OdpovědětVymazat