Top Týždňa 11 (Fiktivní místa)

by - srpna 08, 2011



Toto meme pořádá Luu. Meme se zveřejňuje každé pondělí a bude to vždy seznam (obsahující 10 bodů) na dané téma.

Může obsahovat spoilery!

# Idris (Nástroje smrti)
          "Vyrostli jsme v Idrisu. Je to nádherná země a já vždycky litoval, že jsi tam nikdy nebyla. Ty třpytící se borovice v zimě, tmavou půdu a studené křišťálové řeky by sis určitě zamilovala. Je tam několik vesnic a jediné město, Alicante, kde se scházejí členové Spolku. Říká se mu Skleněné Město, protože jeho věže jsou ze stejné látky odpuzující démony jako naše stély. Ve slunečních paprscích se lesknou jako sklo."

# Královský dvůr (Vampýrská akademie)
         "Královský dvůr svým uspořádáním v mnoha směrech připomínal naši školu. Vlastně tvrdili veřejnosti, že tenhle komplex budov je škola. Všechny stavby tam byly krásně zdobené a táhly se do dáli přes pečlivě udržované trávníky zpestřené stromy a květinami. Nebo by je aspoň ty stromy květiny zpestřovaly, kdyby bylo jaro. Stejně jako v Montaně, i tady byla vegetace holá a bez listí."

# Aréna (Vražedná pomsta)
        "Modrá voda. Růžové nebe. Žhavé slunce. Ano, tamhle je Roh hojnosti z třpytivého zlata, asi tak čtyřicet metrů ode mě. Zprvu to vypadá, že spočívá na kulatém ostrově, ale při bližším pohledu z domnělého ostrova odstupují pruhy souše jako paprsky kola. Odhaduji, že jich je deset až dvanáct a jsou stejně daleko od sebe. Mezi nimi je voda. Voda a splátci.
       To je tedy ono. Je tu dvanáct paprsků a u každého stojí na opačných stranách dva z nás. Druhým splátcem v mém vodním klínu je starý Řek z Osmého kraje. Stojí napravo ode mě a je zhruba stejně daleko jako pruh země nalevo. Všude kolem vidím za vodní hladinou úzkou pláž a pak hustou zeleň. Rozhlížím se po kruhu splátců, abych našla Peetu, ale nedaří se mi to. Zřejmě je schovaný za Rohem hojnosti.
        Nabírám trochu vody, která se mi převaluje přes boty, a čichám si k ní. Pak se dotýkám špičky mokrého prstu jazykem. Jak jsem odhadovala, voda je slaná. Jako vlny, které jsme s Peetou viděli při krátké procházce po pláži ve Čtvrtém kraji. Aspoň se ale zdá čistá."

# Kapitol (Hunger games)
      "Vlak náhle začíná zpomalovat a vůz zalévá jasné světlo. Nemůžeme si pomoct. Oba s Peetou přebíháme k oknu, abychom spatřili na vlastní oči, co známe jen z televize: Kapitol, hlavní město Panemu. Kamery nelhaly: je velkolepý. Možná je ve skutečnosti ještě velkolepější, protože nemohly plně zachytit jeho nádheru a třpytivé, duhově zbarvené budovy tyčící se k nebi, lesklé vozy, které projíždějí po širokých dlážděných ulicích, podivně oblečené lidi s prapodivnými účesy a namalovanými tvářemi – lidi, kteří vždycky měli co k jídlu. Všechny barvy působí uměle – růžová je příliš sytá, zelená příliš jasná, žlutá úplně bodá do očí – jako na plochých kulatých lízátkách v té drobounké cukrárně ve Dvanáctém kraji, která jsme si nikdy nemohly dovolit koupit."

# Les rukou a zubů (Les rukou a zubů)
        Tady mi bohužel dochází úryvky z knih. Les rukou a zubů je zakázané místo. Lidé v uzavřené vesnice, která je ze všech stran obklíčena plotem se na něj mohou jen dívat. Proč? Protože Les je plný nečistých (jednoduše řečeno zombie), kteří šíří nákazu - koho pokoušou, stane se nečistým.
 
# Darwinovský Londýn (Leviatan)
        Rozhodně bych chtěla vidět Darwinovský Londýn. Chtěla bych vidět všechna ta zmutovaná zvířata, které tam chodí.

# Vail (Smečka)
        Vail  je městečko chráněné Ochránci pod vedením Střážců. Nemůžu si pomoct, ale celou dobu mě fascinovala ta jejich uzavřená společnost. Jak každý věděl, komu se proč má držet z cesty, komu se vyhýbat a držet se jen mezi svými. Vlastně, všichni až na Shaye k tomu měli dostatek rozumu.

# Jeskyně (Hostitel)
        Docela mě fascinovalo, že může být něco tak rozsáhlého. Obdivuju, jak se tam všichni víceméně vyznali, nebáli se, že se ztratí. A taky, že na ně nepřišli Hledači. 

# Limeridge (The Woman in white)
        Místo, které moc lidí nezná. Je to už docela dlouho, co jsem to četla, ale pořád mám v hlavě ty rozlehlé a nádherné zahrady.

Nantucket (Starcrossed)
        Malý ostrov, okolo něhož není nic jiného než kilometry vody. Je to takový prototyp české vesnice, kde se drby šíří nadpozemskou rychlostí. A i když tam člověk nic neutají, nebylo by marné bydlet tam. :)

You May Also Like

0 komentářů