Gonna be film - Hunger Games

by - července 22, 2011

Série Hunger games je dílem americké spisovatelky Suzanne Collins. Tato dystopická série se stala světovým bestsellerem, což vyústilo k odkoupení práv k natočení filmu.


Režie snímku se ujal Gary Ross, který režíroval například i snímky Pleasantville z roku 1998 nebo Seabiscuit z roku 2003 (jestli vám tyto snímky nic neříkají, nic si z toho nedělejte, mě také ne). Takže jestli vás začíná mrzet, že vám režisér nic neříká, nebude to tak u hereckého obsazení.

Hlavní role Katniss Everdeenové se ujala Jennifer Lawrence, kterou momentálně můžete v kině vidět ve filmu X-Men: První třída. Jejího partnera v Hladových hrách, Peetu Mellarka, si zahraje Josh Hutchenson, který se ve filmovém prostředí pohybuje již od 10 let (zrovna nedávno jsem koukala na film Malý Manhattan z roku 2005 a jeho herecký výkon byl naprosto dokonalý). Hurikána, nebo chcete-li Galea, ztvární Liam Hemsworth, kterého jsme mohli v loňském roce vidět po boku Miley Cyrus ve snímku Poslední píseň. Katissinu sestru Prim si zahraje Willow Shields a jejich matku ztvární Paula Malcomson (Zelená míle). Haymitche, posledního žijícího vítěze Hladových her, hraje Woody Harrelson, kterého jsem mohli vidět ve snímku Tahle země není pro starý, Zombieland nebo 2012, a průvodkyni Cetkie (Effie) ztvární Elizabeth Banks (Zack a Miri točí porno, Spider-man), která si kvůli této roli obarvila vlasy narůžovo.

Když se přeneseme do Kapitolu, moderátora Caesara Flickermana ztvární Stanley Tucci (Ďábel nosí Pradu, Terminál), prezidenta Snowa hraje Donald Sutherland (M.A.S.H., Pýcha a předsudek). Senesu Craena si zahraje Wes Bentley (Americká krása, Ghost rider) a vizážistu Cinnu, k mému překvapení, ztvární Lenny Kravitz.

Splátce za První kraj ztvární Jack Quaid (Marvel) a Leven Rambin (Glimmer/Třipytka). Splátce z Druhého kraje uvidíme v podání Alexandera Ludwiga (Cato) a Isabelle Fuhrman (Clove). Třetí kraj bude mít své splátce v podání Iana Nelsona a Kaily Prescott. Čtvrtý kraj bude reprezentovat Tara Macken a Ethan Jamieson.  Splátce z Pátého kraje si zahrají Chris Mark a Jacqueline Emerson (Liška/Foxface). Za Šestý kraj bude soutěžit Kara Peresen a Ashton Moio a k Sedmému kraji se může hrdě hlásit Sam Ly a Leigha Hancock. Osmý kraj má své splátce v podobě Mackenzie Lintz a Samuela Tana. K Devátému kraji se hlásí Imanol Yepez-Frais a Annie Thurman a splátce Desátého kraje si zahrají Jeremy Marinas s Dakota Hood. Nakonec se dostáváme k Routě v podání Amandly Stenberg a k Mlatovi (Treshovi) v podání Daya Okeniyi, splátcům z jedenáctky. 

Jestli jste se dostali až na konec tohoto vyčerpávajícího seznamu jmen, ráda bych vám oznámila, že plánovaná premiéra je pro USA 23. 3. 2012! A i když se o tom moc nemluvilí, špitá se kolem, že by česká premiéra měla být jen o několik dní později!

Já osobně se na film opravdu těším, ale zároveň se toho i bojím. Filmová zpracování knih se často nepovedou a myslím, že by to byla opravdu byla škoda. Útěchou je, že na to dohlíží sama Suzanne Collins, ale trochu mě zklamalo, když vyšla na povrch zpráva, že film bude spíš zaměřený na milostný trojúhelník mezi Katniss, Peetou a Hurikánem (Galem). 

You May Also Like

1 komentářů

  1. tá kniha ma neskutočne uchvátila ale takmer ziadny z hercov mi tam nesedí :( a už vôbec nie hlevné úlohy :( a teším sa na knihu Drozdajka :D 3. diel :) :) :)

    OdpovědětVymazat