Top Týždňa 1 (Oblíbené postavy)

by - května 16, 2011


Toto meme pořádá Luu. Meme se zveřejňuje každé pondělí a bude to vždy seznam (obsahující 10 bodů) na dané téma.

Může obsahovat spoilery!

10. Ian O'Shea
          Pro někoho možná méně známá postava, protože jak už jsem si stačila všimnout, moc lidí Hostitele (Stephenie Meyer) nečetlo. Ian je jednou z hlavních mužských postav - když to tak vezmu -, a je jakousi snesitelnější verzí svého bratra Kylea. Oblíbila jsem si ho už, když jsem knihu četla poprvé. Krom toho, že je modrooký a tmavovlasý (vražedná kombinace :D), v knize se mi líbil vývoj jeho postavy. Jak se z někoho, kdo chtěl Wandu zabít vyvinul někdo, kdo by ji klidně chránil svým vlastním tělem. 



  9. Samuel Cornick
          Má nejoblíbenější verze knižního doktora. Dr. Samuel Cornick je dílem Patricie Briggs v sérii o Mercy Thompson. Samuel je vlkodlak - hodně starý vlkodlak. Začala jsem ho mít ráda hned na začátku, když se o něm začalo mluvit, i když ne vždy úplně v dobrém. 

  8. Mercy Thompson
          Mercy je hlavní postavou ze stejnojmenné série od Patricii Briggs, do které spadá i Samuel. S Mercy jsem nikdy neměla problémy v tom, že bych ji neměla ráda. Je to prostě holka, která se nebojí nakopat nějakému faemu, upírovi - nebo démonem posedlém upírovi, který je ještě ke všemu čarodějem -,nebo vlkodlakovi zadek. V některých situacích mi až moc nezdravě připomínala mě, ale i přesto, že mě to tak trochu děsilo, nezměnila jsem na ni názor. Sice mě docela naštvalo, že nakonec skončila s Adamem...



  7. Finnick Odair
          Finnick je postava z Hunger Games. Už od začátku jsem ho měla docela ráda a říkala jsem si, že s ním bude nějaký větší záměr. Sice jsem nečetla ještě Sílu vzdoru, ale určitě tam sehraje nějakou větší roli - asi. :) Prostě jsem ho měla ráda, i když o něm Katniss pořád mluvila jako o někom šíleně nesnesitelném.







6. Alek Lightwood
          Alek je postavou ze série Nástroje smrti od Cassandry Clare a říkám si, že bych sem měla zahrnou i Magnuse (Krasomila), ale na toho mi tu bohužel nezbylo místo. Možná se vám teď bude zdát, že jsem vůči němu ošklivá, ale nikdy jsem si nemyslela, že si v knize tak moc oblíbím homosexuála! - ale, možná proto mám tak ráda. S Magnusem jsou tak kouzelnou dvojkou, že mi při jejich společných scénách naskočil připitomělý úsměv!  Ale zpátky k Alekovi. Musím upřímně říct, že jsem ho ze začátku měla mnohem radši než Jace - tedy, od začátku. No asi těch prvních několik stránek, kdy byli v Pandemoniu (nebo jak se to tam jmenuje), ale měla jsem ho prostě ze začátku radši. Teď ho sice převážil Jace, ale Alek je prostě Alek. :)

  5. Peeta Mellark
          Hlavní mužská postava ze série Hunger Games. Ani tak úplně nevím, proč jsem si ho oblíbila. Ze začátku mi byl tak šíleně moc protivný, ale teď nějak... Prostě nevím! O první polovině Arény smrti nemluvím, to my lezl krkem naprosto šíleným způsobem a až do té doby, než se dostali do arény mi přišel šíleně falešný. Nakonec ale zvítězili mé geny a patří mu pátá příčka.  (No řekněte, dokázali byste odolat těm jeho úžasně modrým očím?)


     

 4. Rose Hathaway
          Rose, ježiš, jak já ji v prvním díle Vampýrské akademie (Richelle Mead) nesnášela! :D Naštěstí - k mému štěstí - jsem si ji oblíbila - hodně. Ze začátku mi byla úplně šíleným způsobem protivná, ale jak už to u mě bývá, nedonutilo mě to k tomu, abych přestala číst. Pořád dokola jsem si říkala, že když tu sériii všichni tak šíleně opěvují, že přece nebude tak strašná. A ona vážně není. Občas si říkám, že bych v určitých věcech chtěla být tak trochu jako ona -  jako je např. šílená síla v rukou a tím zvýšené škody na něčí fasádě. Krom toho je to další z holek, které se nebojí, že se při rvačce rozcuchají.

  3. Patch Cipriano
          Patch, andílek - no, dobře, spíš ďábel. Všem asi už došlo, že mluvím o Patchovi ze série Zavržený (Becca Fitzpatrick). Začala bych tím, že vůbec nechápu, jak někdo může někdy mít něco proti jeho jménu. Já se do toho jména hned zamilovala. :] I to, že se ve druhém díle někdy choval jako absolutní idiot, stejně ho mám ráda. Jak řeklo spoustu moudrých lidí, bez těch spatných by to nikdy nešlo...





 
2. Dimitrij Belikov
          Nikdy jsem si nemyslela, že bych někdy mohla mít ráda někoho s tak silným ruským přízvukem! Mluvím tu právě o strážci z Vampýrské akademie. Říkám si, že by měli zakázat psaní o takových lidech jako je on! Kdo to všechno má vydržet?  Dobrá, začněte se radovat, došla mi slova, takže si to všichni hezky domyslete! :)





  1. Jace Wayland
          No a nakonec Jace. Jace je pro mě kapitola sama pro sebe. Jace je hlavní mužskou postavou v sérii Nástroje smrti (Cassandra Clare) a než jsem to četla, nikdy jsem si tak šíleně moc nikoho neoblíbila! Nejen, že je blonďatý, zlatooký, miluje sarkasmus, je ironický a je LEVÁK, ale má i srdce a dokázal by se obětovat za ty, které miluje - což je Clary a jeho rodina Lightwoodovi (jasně, mají o něco složitější rodinné vztahy). Úplně ze začátku série jsem ho ze srdce neměla ráda, ale pak... najednou BUM, prostě jsem si ho neskutečně oblíbila. Proto mu patří tohle 1. místo!


~
~
No, tohle sice není úplný seznam oblíbených postav, protože na každé postavě mám ráda něco jiného a každá je jiná, což znamená, že ten seznam by byl ve skutečností velice, velice dlouhý. Mohla bych klidně pokračovat dál a určitě by se tu objevila Vee Skyová (Zavržený), Katniss (Hunger Games), Ky (Matched), Lissa (Vampire Academy), Christian Ozera (Vampire Academy), Mason (Vampire Academy), Adam Hauptman (Mercy Thompson), Rixon (Zavržený), Sam (Mrazení), John (Milý Johne), Ráma Muhammad Thomas (Milionář z chatrče), Marius (Bídníci), atd. atd. Ale tohle je seznam 10 postav, které ve mě zanechaly nějakou výraznější stopu.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Takže :)
    Hostitele jsem samozřejmě četla a Iana jsem si taky oblíbila. A ještě víc jsem si oblíbila toho dědečka, který Poutnici potom taky pomáhal. Anebo Jareda. :)) Rose z VA jsem v prvním díle taky nemohla vystát. Byla taková strašně sebevědomá a sprostá.. ale pak se změnila, když se zamilovala do Dimitrije a ve druhým díle už se mi zamlouvala víc. :))
    Patch.. no toho v oblíbených mám taky a na to jeho rebelství nedám dopustit.. :)) No viz minulý komentář k Zavrženému. Doufám, že se mi poštěstí si přečíst druhý díl. Ten první jsem si koupila a mám ho doma, ale u toho druhého nevím, asi si radši koupim zas nějakou další ságu.. ))
    Jinak Nástroje smrti vypadají dost dobře, ty bych si chtěla přečíst.. ale zvláštní je, že nejsou ani na cbdb.cz ... takže si je nemůžu dát do seznamu, který si chci přečíst! :D Na prd.. :D
    Jinak souhlasím z Johnem z Milého Johna, zařadila bych ho tam taky do oblíbených, kdyby jich mohlo být tak 20 :D do těch úplně prvním příček se nevešel no :D
    a Milionáře z chatrče jsem četla taky a moc se mi to líbilo :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak do druhého dílu Zavrženého určitě jdi, protože se mi zdá o něco lepší než ten první - i když se ti to možná ze začátku nebude zdát.
    A Nástroje smrti si určitě někde sežeň, protože to určitě stojí za to.

    OdpovědětVymazat