BZRK ve vašich telefonech a tabletech

by - července 19, 2013

Není žádnou novinkou, že se podle knih dělají filmy, na to už jsme si všichni zvykli. Ale že by se na jejich témata dělali hry, to už tak běžné není. A tohle se to poštěstilo knize BZRK od Michaela Granta, která také vyšla u nakladatelství CooBoo.

„Tam dole v masu je divnej svět. A ze všeho nejdivnější jsme my.“

Kniha BZRK je založená tom, že existují malincí broučci, neviditelní lidskému oku, kteří jsou schopní přepojit spoje v lidském mozku, a tak lidi dovést třeba k tomu, aby udělali něco, co chceme my. Samozřejmě, že tohle nejsou obyčejní hmyzáci, ale jsou ovládáni lidskou silou. A ta síla se dělí na ty dobré a na ty špatné. 

V této hře BRZK však nemáte na výběr a jste postaveni na tu dobrou stranu, za živé bioty, které jsou vytvořeni z lidského DNA a při jejichž ztrátě se můžete zcvoknout. Tedy, mohli byste, pokud by to bylo v reálném světě. Tahle hra pro iOS a Android je založená jak na pohybu vašeho zařízení, tak na využívání vašich zručných rukou pohyby, které jistě máte natrénované z Fruit Ninja. Nic složitého to není a ani příběhově to nebude na vysoké úrovni. Prostě jste v těle nějakého chudáka a potřebujete se z oka dostat do mozku, abyste mu tam něco přeštelovali. A po cestě se potkáváte s živými složkami těla a otravnými nanoboty, kteří pobrali mnohem více krásy než váš nový brouček.
Rovnou vám řeknu jednu věc. Neděste se toho, že ty obrázky jsou francouzsky. Ta hra je i anglicky, jenomže ze záhadného důvodu se mi to nepodařilo vydolovat z iTunes v nějakém lidském jazyce, proto tomu, co je tam napsané, tolik nerozumím (ne, že bych neměla 3 roky francouzštinu...), a neřeknu vám něco o nějakém příběhu nebo tak, ale co už. Tou další věcí je, že jsem to prostě musela vyzkoušet. Když jsem četla tuhle knihu, docela mě ten svět s bioty a nanoboty a vším začal zajímat, takže by bylo divné, kdybych to nestáhla, že? 

Nicméně kdyby to nebylo zadarmo, byla by to škoda peněz. Po pár minutách je to nezáživné, opakujete pořád stejné pohyby, opakují se stejné scénáře a nikdy vás váš malý šestinohý miláček nebude úplně poslouchat. A taky je to docela nechutné. Ta knížka byla místy pro silný žaludek, ale pokud jste člověk, který má absolutní odpor k hmyzu... no, obrňte se. Jde taky o to, že moje hlava si bioty vykreslila jako poměrně hezké, roztomilé broučky a ne ty ohavné rádoby mravence, co jsou v této hře. Ale, pokud máte chvíli čas, nudíte se a nevíte do čeho píchnout, můžete tuhle hru prostě zkusit. 

You May Also Like

2 komentářů

  1. fuj, tak to vypadá pěkně hnusně, teď děkuji bohu, že nemám iOS ani Android ale Windows 8 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s Oknama fakt nevim, jak to je... :D A teda, hnusný je to docela dost, no. :D

      Vymazat