Wrap up & TBR květen

by - dubna 30, 2017

Určitě už jste ode mě někdy slyšeli, že nemám ráda anglické názvy článků. Nicméně taky nevím, jak nazvat tenhle typ článků (které tak jako tak asi nebudou úplně pravidelné, protože ne vždycky čtu tolik, kolik bych chtěla) a tyhle kategorie mi přijdou tak nějak zažité. Takže doufám, že mi to odpustíte. Že jo? 😊

Milk and Honey The Princess Saves Herself in this One One Pád (Andělé, #1)
Milk and Honey, Rupi Kaur | recenze | 2 hvězdičky
Poté, kolik se o ní mluvilo, jsem čekala něco trochu víc. Jakože chápu, co na tom všichni vidí, ale většina básniček mě nevzala za srdce tolik, kolik by měla. I když jsem několik z jejích básniček postovala na instagramu do stroies. Takže to vlastně mohlo být tak špatné.

The Princess Saves Herself in This One, Amanda Lovelace | recenze | 4 hvězdiček
Opět se míjím s většinou svých přátel na GR, protože naopak Princezna se mi líbila docela dost. I když chápu, co se ostatním nelíbilo, mně se právě ta její jednoduchost básniček líbila a i když se někdy zdálo, že random oddělovala řádky entrem, dalo mi to fakt dost. 

One, Sarah Crossan | recenze | 4 hvězdičky
Moje poslední básnické rande za duben. Kdybych měla všechnu poezii za tenhle měsíc srovnat, určitě by to vyhrálo One. Ten příběh byl sice hodně dějový, ale zase byl fakt zajímavý a celkově mi to dalo hrozně moc a taky mi to hlavně dalo pořádnou depku. Doporučuju. 

Pád (Andělé #1), Lauren Kate | recenze | 4 hvězdičky 
Tak trochu klasika. Líbilo se mi to jako na poprvé. Má to prostě boží překlad a hlavně prostě je to docela dobrý příběh, i když mě rozčilují ty šedý oči s fialovýma tečka. Protože jako really? 

 Croak (Croak, #1) Muka (Andělé, #2) Stmívání (Stmívání, #1) Američtí bohové
Croak (Croak #1), Gina Damico
Protože na to nějak nemám čas a neumím na to dostatečně anglicky, takže.. No, ale jako nevzdávám to, fakt ne. 

Muka (Andělé #1), Lauren Kate
Protoře jednou tu sérii musím dočíst. Přesněji ji musím dočíst do konce června. Ale o tom vám pudu povídat jindy. 

Stmívání (Stmívání #1), Stephanie Meyer
Protože na to nemám duševní zdraví a moje priorita je Pád, protože jsem ten příběh nikdy nedočetla.

Američtí bohové, Neil Gaiman
Protože jsem to chtěla přečíst předtím, než budou vysílat seriál s Lincolnem Ricky Whittlem. Nestíhám, jsem asi tak na dvaceti procentech, ale zatraceně mě to baví. Snad to ještě letos dočtu.  

Výsledek obrázku pro lež romantismu a pravda románu  Úvod do fantastické literatury
Lež romantismu a pravda románu, René Girard
Úvod do fantastické literatury, Tzvetan Todorov
Protože ta bakalářka se sama nenapíše. Bohužel. 

Kdybych měla vypisovat všechno, co musím přečíst, byl by to dost dlouhý seznam. Takže to teď vezmu trochu hodně zrychleně. Během dalších dvou měsíců musím dočíst Pád, přečíst celé Stmívání a Zavrženého. Pak něco na přijímačky (nebudu vás nudit seznamem) a minimálně Frayovu Anatomii kritiky. A pak třeba budu číst i to, co sama chci. 😃


Kolik jste toho přečetli za duben vy? A co budete v číst v květnu? :) 

You May Also Like

6 komentářů

  1. kveten mam maximalne nacvakany, takze to nebudu ani stihat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa práveže Princess nepáčila, lebo som čakala podľa názvy silnú ženu, ktorá si poradí aj sama a nie že to bude plné sebaľútosti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě ani nepřišlo, že by se tam tak hrozně litovala :D

      Vymazat
  3. Vážne si čítala Lež romantismu a pravda románu od Girarda? Mám tú knihu doma, len v inom vydaní a najmä nedočítanú. Cez literárnu vedu sa prehryzávam často, no napriek tomu som tento text dočítať nedokázala. Mala si to odporučené školiteľom? Od tohto článku prešlo dostatok času, tak by ma zaujímalo, ako si s tou knihou nakoniec dopadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma taky to starší vydání :) Poradil mi to vedoucí BP, nepřečetla jsem to celé, spousta věcí byla mimo to, co se mi do BP hodí. Na druhou stranu to není žádný zázrak a jelikož nemám přečtenou většinu literatury, kterou interpretuje, byl to docela oříšek. Něco jsem z toho pochytila, ale žádná sláva, musela jsem k tomu spolupracovat jak s vedoucím, tak s internetem :)

      Vymazat