středa 1. února 2017

TBR únor

Oproti jiným toho zrovna moc nepřečtu. To mi ale nebrání v tom, abych měla poměrně velké plány. A protože mě ke čtení láká větší množství knih, než jsem vlastně schopná přečíst, ráda bych předala tipy alespoň vám. Co by se mi tedy líbilo přečíst v únoru? 

UŽ ČTU
Reset (Reset, #1) American Girls Nuselskej punk
Reset (Reset #1), Amy Tintera
Reset je venku už docela dlouho. Jenom já ho mám doma asi tak tři roky. Ale až teď jsem se rozhodla, že je na něj ten správný čas. Jsem v první třetině a zatím se mi to docela dost líbí. Egmont má navíc docela široké řádkování, tak mám alespoň pocit, že to rychle utíká.😀Co se týče samotného příběhu, zdá se mi to přesně jako moje krevní skupina, tak snad se to postupem času nezkazí. 

American Girls, Alison Umminger  
Oproti tomu mě tahle kniha vážně nebaví a čtu ji už fakt hodně dlouho. Je to kýčovité, nezajímavé a má to neuvěřitelně otravnou hlavní hrdinku. Světlejší chvilky nastávají pouze v případě, že se mluví o Charlesovi Mansonovi (o kterém jsem až nedávno náhodou zjistila, že je to reálná postava), ale je tam toho o něm docela málo. Takže vlastně ani nevím, jestli se někdy prokoušu na konec. 

Nuselskej punk, Green scum 
Nakonec jeden český počin, o které mluvím už docela dlouho. Tyhle krátké povídky z pražských Nuslí jsou pořádná jízda a rozhodně nenudí. Zatím si je poctivě dávkuju, aby mi nebylo líto, že jsem je přečetla najednou. A tedy jestli chcete něco oddechového a vtipného, u čeho se můžete i trochu zamyslet, doporučuju. 

CO BY SE MI LÍBILO PŘEČÍST 
Illuminae (The Illuminae Files, #1) Všemi dary obdarovaná
Illuminae (The Illuminae #1), Amie Kaufman a Jay Kristoff
O Illuminae se toho řeklo hodně a asi i ještě hodně řekne. Já jsem jím jenom trochu listovala a i pouze tím jsem se zamilovala do formy, kterou je vytvořená. Osobně jsem hodně zvědavá už jenom kvůli tomu, že se vyskytly poměrně rozporuplné recenze. 

Všemi dary obdarovaná (Všemi dary obdarovaná #1), M. R. Carey
Must-read už od té doby, co jsem viděla trailer na film. Nějakým zvráceným způsobem se mi celý ten svět kanibalistických dětí zalíbil. Trochu se ale bojím, aby se mi opravdu dostalo toho, co čekám. 

Co se v únoru chystáte číst vy? A četli jste už Illuminae nebo Všemi dary obdarovaná? Jak se vám to líbilo? 

6 komentářů:

  1. Illuminae jsem teď nedávno dočetla a i když to byla zajímavá kniha, rozhodně mi to nepřišlo jako taková bomba, jak jsem o tom předtím slyšela. Ale zas po té grafické stránce je to fakt boží. A rychle se to čte. Tak uvidíš, třeba tě to zaujme více než mě. :)
    Všemi dary obdarovaná na mě také čeká na poličce. Mě osobně teda kniha zaujala sama o sobě, ovšem ten trailer mi také pomohl v rozhodnutí, že to si chci určitě přečíst. :D Připomnělo mi to jinou knihu, kterou jsem četla a přišla mi boží, tak jsem zvědavá, jaké to bude. A kdo ví, třeba se k tomu zrovna v únoru dostanu. :D
    Já teď čtu druhý díl Magnuse Chase od Ricka Riordana a zatím se u toho dost bavím. Co budu číst pak, to je zatím ve hvězdách. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si stejně myslím, že pověst Illuminae táhne spíš ta forma než příběh jako takový. :D

      Od Riordana jsem četla jenom první díl Percyho Jacksona, jsem ostuda, já vím. :( Ale někdy to fakt nepravím, určitě! :D

      Vymazat
    2. Jako jestli znáš aspoň nějaké sci-fi nebo katastrofické filmy či knihy, tak ten příběh vážně není nic nového. :D

      Juj, to já jich od Riordana četla minimálně 15. :D A k tomu nějaké ty doplňkové příběhy. :D A jako jestli se ti ten první díl líbil, tak bys to napravit určitě měla. :D

      Vymazat
    3. No právě, že ve sci-fi a katastrofických filmech se docela vyžívám, ale tak uvidím, třeba se mi to fakt líbit bude. :)

      S tím Riordanem nevím, ono já obecně nemusím řeckou mytologii. Ale myslím, že nějaká jeho jiná série by mě oslnila více! :)

      Vymazat
  2. Na Iluminae už se taktéž hrozně dlouho chystám..:D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se na něj tak těšila, až se teď bojím! :D

      Vymazat