Gonna be film - The host

by - dubna 06, 2011

Autorka známé upíří ságy Stmívání, Stephenie Meyerová, vydala v roce 2008 světový bestseller Hostitel. Hned v září následujícího roku producenti Nick Wechsler, Steve Schwartz a Paula Mae Schwartzová získali práva k natočení filmu. 

Režie se původně měl ujmout Andrew Niccol (Gattaca, Obchodník se smrtí), ale ten to nakonec odřekl a jako režisérka byla vybraná Susanna White, která má na svědomí například filmy Pan Harvey zapaluje svíčku, Kouzelná chůva a Velký třesk či seriály Osudová láska Jany Eyrové a Generation Kill.

Andrew Niccol se ale ujal scénáře, na přání samotné Stephenie - na kterém také spolupracovala. Původně přijal nabídku režie, ale kvůli filmu Now (Im.mortal) to odřekl, protože by se Hostiteli nemohl plně věnovat.


Producenti Steve a Paula Mae Schwartz (ano, jsou manželé) jsou zakladatelé ChockstonePictures. Tato výrobní společnost má na svém kontě například film The Road, který si vedl dobře na  Toronto International Film FestNick Wechsler produkoval například filmy Cesta nebo Last Night.

I přesto, že práva byla koupena v roce 2009, castingy začali až v létě 2010 a doposud nejsou známí žádní herci. Však, fanoušci mají celkem jasno, koho by si představovali. 



Ve 'fancast' hlavní postavy Melanie/Poutnice jasně vítězí herečky Sophia Bush (Stopař) a Summer Glau (Terminátor: Příběh Sáry Connorové). Stephenie se zmínila, že by si v roli Jareda představovala herce Matta Damona (Zelení zóna, Bournův mýtus), kdežto fanoušci se přiklánějí spíš Jensenu Acklesovi (Lovci duchů). Zcela paradoxně si ale jistá část fanoušků představuje v roli Iana Jareda Padaleckiho (Lovci duchů), větší část se ale přiklání spíš k Ianu Somerhalderovi (Upíří deníky, Ztraceni) - i když se Stephenie vyjádřila, že by v roli bratrů Kyla a Iana ráda viděla bratry Affleckovi. Jasnou fanouškovskou volbou na obsazení Jamieho je Josh Hutcherson (Cesta do středu země, Rodinná dovolená a jiná neštěstí) a ideálním strýčkem Jebem by prý byl Sam ElliotDoktora by si měl nejlépe zahrát Lee Pace.

Tak, a teď všichni ruku na srdce - ať už jste Hostitele četli nebo ne - co si myslíte, že z knihy, která je skoro celá potmě vznikne? A krom toho, když se většina odehrává v obrovském jeskynním komplexu, který se nachází v arizonské poušti?
Já osobně do toho nevkládám moc velké naděje - ale možná to jen vidím až moc kriticky. Mám takový neblahý pocit, že se z jeskynní stane opuštěné skladiště a místo tmy tam bude až moc světla. Naštěstí, ani kdyby se ten film nepovedl, nikdy mi nic nezkazí pocit z knihy. Stejně se ale domnívám, že dokud byl jako režisér uváděn Andrew Niccol, byla to jistá záruka kvality. Nechci tím snad tvrdit, že Suzanne White není dobrá ve svém oboru, jen Niccolova Gattaca není asi objektivní měřítko. Dobrou zprávou však je, že na scénáři spolupracovala i Steph a že dokonce chce mluvit i do natáčení.   
Co se týče mého 'fancastu', tak určitě souhlasím s většinou. Melanie by měla být Sophia Bush, Ianem by měl být Ian Somerhlader, Jaredem Jensen Ackles a Jamiem Josh Hutcherson (i když nám za poslední léta trochu vyrostl :]). Na dalších charakterech - byť nejsou méně důležití - mi moc nezáleží. A jak to s tím zfilmováním vidíte vy?
EDIT: Do role Melanie byla obsazena herečka Saoirse Ronan!
EDIT: Andrew Niccol se opět ujal režisérské taktovky! 
EDIT: Do role Jareda byl obsazen herec Max Irons!
EDIT: Do role Iana byl obsazen herec Jake Abel!
zdroje informací: csfd.cz, imbd.com,  thehostfan.com , google.cz Veškeré překlady mám na svědomí já. Omlouvám se za případné chyby ve skloňování jmen.

You May Also Like

4 komentářů

  1. Skvělý článek! Došlo mi, že jsem vlastně The Host ani nečetla, a to byl svého času hodně vysoko na mém seznamu knih ke přečtení... je čas to napravit :)
    Pokud je tam ale tolik tmy, taky bych do toho nevkládala moc naděje - i v naprosto běžných filmech, při scéně, kdy mají být úplně zhasnutá světla, je ve tmě až moc vidět, takže to působí hrozně nevěrohodně. Ale přesto mě zajímá, co z toho vznikne, zvlášť fancast mě hodně láká :)

    OdpovědětVymazat
  2. h.madlenka: Hostitele si určitě přečti. :)Já ho četla v době, kdy jsem opravdu neholdovala tomuto žánru a naprosto mě nadchnul. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jejda, tak to bych se po knize měla poohlédnout a pustit se do ní:) Z počátku mě odrazovalo celé to šílenství kolem Twilight ságy, ale na Hostitele jsem slyšela jen samou chválu, takže mě docela dost hlodá zvědavost:D

    OdpovědětVymazat